България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен

...
България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен
Коментари Харесай

Горанов пред "Ройтерс":Кандидатстваме за „чакалнята за еврозоната” до края на юни

България се чака да кандидатства за присъединение към Европейския валутен механизъм, прочут като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото. Това е декларирал пред задгранични репортери в четвъртък финансовият министър Владислав Горанов, представен от Ройтерс.

“Най-вероятно ще аплайваме за чакалнята на еврозоната през първите шест месеца на актуалната година”, е показал Горанов.

По никакъв метод не можем да представляваме какъвто и да било риск за еврозоната”, е допълнил Горанов, поради обвързаността на българския лев към еврото през последните две десетилетия. Ройтерс написа, че еврокомисията поддържа влизането на България в еврозоната, само че „ не за не всички 19 членки на паричния съюз това е приемливо”.

Агенцията цитира дипломати и банкери, съгласно които номинално покриваме критериите, само че действително са нужни още промени и битка с корупцията, с цел да се увеличи стандартът на живот до равнища, близки до тези в по-богатите страни от Европейски Съюз. Според осведомени с договарянията няма да има решение преди Германия да образува ново държавно управление, показва Ройтерс.

Източник: " Труд "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР