България се нуждае от радикална трансформация, се казва в Програмна

...
България се нуждае от радикална трансформация, се казва в Програмна
Коментари Харесай

Левицата в София: България се нуждае от радикална трансформация

България се нуждае от радикална промяна, се споделя в Програмна декларация на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в София. В нея се приканват всички леви хора за уверено опълчване против системата на големите неравенства, на безогледната употреба, на отчуждението и експанзията. 
Един век след въвеждането на 8-часовия работен ден и половин век след установяването на 5-дневната работна седмица още веднъж усещаме на гърба си свръх капиталистическата употреба, нейната безсъвестност и охота, безапелационни са столичните социалисти. Те се афишират за социализация на системата и за създаване на икономическа основа за съвременна, европейска обществена и правова страна с огромна междинна класа от работещи, образовани и проспериращи жители посредством дълбоки трансформации в методите на произвеждане, систематизиране и преразпределение на богатствата. Те приканват за правото на работа, на почтена заплата и осигуровки в здравословна и безвредна среда. 
Нужна е държавна и социална поддръжка за одобряването на синдикалните организации като решаващи фактори за заслужено групово трудово договаряне на заплати, работно и свободно време, както и на останалите условия за заслужен труд и ново систематизиране сред заплати и облаги в интерес на труда. Социалистите оферират прогресивно данъчно облагане и необятна система за подготовка, учене през целия живот, гаранции за привлекателна и доходоносна работа, както и за свободно време посредством въвеждането на кратко работно време. 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР