България се нуждае от нов стил на управление, който изключва

...
България се нуждае от нов стил на управление, който изключва
Коментари Харесай

Президентът призова за реформи и при данъците

България се нуждае от нов жанр на ръководство, който изключва интимната непосредственост сред изпълнителната власт и едрия бизнес, каквато следим сега. У нас има бизнес, който дебелее от крупни публични поръчки, а в последно време дори няма и публични поръчки. Това съобщи президентът Румен Радев в заключителното си изявление на полемиката " Социални и стопански измерения на рецесията COVID-19. Европейският опит и България ".

Държавният глава уточни, че ни би трябвало подобен вид ръководство, който да не позволява еднолично харчене на грамаден финансов запас, без да има глоба на Народното събрание, както това се случва всяка година с изкуствения остатък.

Благоденствието на обособения човек и просперитетът на страната при бистрота, отчетност и отговорност би трябвало да се слагат като приоритет, упорства президента и прикани към по-нисък предел на сензитивност по отношение на " своеволията на властта ".

Като умозаключение на полемиката Румен Радев открои потребността от промяна в данъчната политика, с цел да стигнат средствата за обществената и просветителната сфера.

Солидарността не би трябвало да е единствено по време на рецесия, уточни Румен Радев.

По думите на Румен Радев рецесията е фиксирала фокуса върху управническите цели, само че това, че въпреки и да има пари, те не стигат до хората, е заложено преди рецесията. Сега се вижда, че средствата не стигат точно до най-засегнатите, слабите, пенсионерите.

" Трябва изпълнителната власт в България да реализира баланс на целите сред вложенията в инфраструктура, в крупни планове и човешкия капитал ", акцентира още Румен Радев.

" Има хора, които не могат да чакат, тъй като нямат никакви запаси ", акцентира президента и уточни, че не може да има закъснение.

Президентът още веднъж предизвестява, че в случай че обществените, стопански и здравни аспекти на рецесията не бъдат овладени, тя може да прерасне в " политическа рецесия ". Затова и счита, че е нужна освен данъчна промяна, само че и решителни промени в други сфери, а рецесията в международен мащаб не може да бъде опрощение.

" Има ли интерес някой, който не желае да има бистрота, отчетност и отговорност? Защото в случай че имаше електронно ръководство, доста от проблемите ние в този момент въобще нямаше да дискутираме ", уточни президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР