България се нарежда на трето място по многообразие на билки

...
България се нарежда на трето място по многообразие на билки
Коментари Харесай

„За всяка болка има билка“ в „Темата на NOVA“

България се подрежда на трето място по разнообразие на билки в света. Маслата у нас са най-малко 40-50 на брой, а сме познати най-вече с розите и лавандулата. Само 10% от тоновете добити лечебни растения се преработват в чай или български лечебни артикули – всичко останало се изнася в чужбина. Ако бъдат развити, билковите резервати дружно с планинския въздух и природа, родината ни има действителен капацитет да се трансформира в лечебницата на Европа.

Тази седмица в „ Темата на NOVA ” създателят Ани Салич ще придвижи феновете в магичния свят на билките и тяхната лечебна мощ броени дни преди Еньовден. Според националните предания, лековитите растения се родили в борба сред положителното и злото.

И без значение дали ще се лекува атопичен дерматит, мигрена или зачервено гърло, билките се берат в несъмнено време на годината, когато са узрели, а най-лековити са преди изгрев на Еньовден. С тях, както преди епохи, по този начин и през днешния ден бабите вършат целебни чайове и отвари. Продължават ли да намират необятно приложение и какво лекува с тях модерният човек? Имат ли място и в обичайна медицина?

Гледайте „ За всяка болежка има билка “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 21 юни, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР