България се нарежда на 56 място в класацията на най-добрите

...
България се нарежда на 56 място в класацията на най-добрите
Коментари Харесай

България се изкачва в класацията на най-добрите страни в света, Сърбия е предпоследна

България се подрежда на 56 място в класацията на най-хубавите страни в света, формирана от американското списание „ US News & World Report ”. Страната ни се е изкачила с няколко позиции напред спрямо 2017 година, когато е била на 63 място.

За България е написано, че Световната банка я класифицира като страна с висок междинен приход. Икономиката се базира на строителството, минното дело, услугите, измежду които значимо място заема туризма. Световният стопански спад е довел до прекъсване на бурния стопански напредък. В същото време се показва, че България има добре образована работна мощ, само че е считана за най-бедната нация в Европейския съюз. Сред провокациите, пред които е изправена България, са проблемите с корупцията и проведената престъпност.

Държавите се правят оценка по 9 критерия, които включват развиването на туристическия бранш, нововъведенията, обществената сфера, културата, темповете на напредък на стопанската система, отвореност за бизнеса, качество на живот, а също по този начин въздействие на международната сцена и историческо завещание.

България най-добре се показва в критериите: качество на живот /31 място/ и отвореност за бизнеса /36 място/.

Първо място в класацията, в която влизат 80 страни, заема Швейцария. След нея са Канада, Германия /която се изкачила с едно място/, Англия /спад с едно място/. В края на рейтинга са Сърбия /78 място/, Ангола /79/ и Алжир /80/.

По критерия мощ и въздействие в света първи са Съединени американски щати, следвани от Русия и Китай. По критерия темпове на стопански напредък водещи са ОАЕ, Индия и Сингапур.

Най-добре от балканските страни в класацията е показана Гърция /28 място/, Турция /36/, Хърватия /50/, Словения /53/ и Румъния /54/. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР