България се нарежда на 24-то място по толерантност към еднополови

...
България се нарежда на 24-то място по толерантност към еднополови
Коментари Харесай

България е на 24-то място в ЕС по толерантност към еднополовите двойки

България се подрежда на 24-то място по приемливост към еднополови двойки от всички 28 европейски страни. Това демонстрират данните от годишния преглед на асоциацията Илга Европа, показани на интернационална конференция в София за правата на хомосексуалните да подписват брак. След нас са Румъния, Литва, Полша и Латвия.

Най-либералната страна към еднополовите двойки е Малта. Тя доближава 94% приемливост. Резултатът на България е малко над 24 на 100. Една от аргументите е, че у нас бракът сред еднополови не е позволен.
Лилия Драгоева - анализатор в Центъра за проучване на демокрацията: Хората постоянно се плашат, че сходни документи биха отворили вратата за някакви страшни неща. Първо, еднополовите бракове сами по себе си не са страшни. Те са просто юридическо споразумяване на взаимоотношения, които към този момент съществуват в България, в София, в квартала ви, в блока ви може би.
Преди 3 години Лили и Дари се женят във Англия. Когато се прибират у нас, стартират безуспешна правосъдна борба за признание на брака им. Борят се и за друго - да си имат дете. След 5 несполучливи опита инвитро, аплайват за държавна финансова помощ.

Дари: Когато обаче се стигне до страната машина, като система, просто получаваш едно " не ". Лили: От самия Център за асистирана репродукция, където подадохме молбата, ни споделиха да напишем просто, че Дари кандидатства като сама жена и няма да има никакъв проблем и ще получим утвърждение. Преценихме, че не е окей да се постанова да лъжем за тези неща
Затова неправителствени организации оферират да се вкара по този начин нареченото записано партньорство.

Лилия Драгоева - анализатор в Център за проучване на демокрацията: промеждутъчен вид, който не е брак, само че е друга форма на юридически съюз, който обаче има своите правни последствия и във връзка с заместничество, на наставнически права, право на достъп до здравна информация.
Аргументите, съгласно тях, са чисто рационални, а не прочувствени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР