България се намира във васално положение спрямо САЩ и при

...
България се намира във васално положение спрямо САЩ и при
Коментари Харесай

Проф. Людмил Георгиев: България се намира във васално положение спрямо САЩ

България се намира във васално състояние по отношение на Съединени американски щати и освен това състояние няма огромно значение кои са вътрешните политически субекти.

Така психологът проф. Людмил Георгиев разяснява пред БНР даденият мандат от 44-ия парламент за договаряния със Съединени американски щати за покупка на изтребители Ф-16, както и на енергийната ни политика.

Показателни за " васалното състояние " на България не са единствено договарянията за Ф-16, счита психологът.
 Путин:
Путин: " Турски поток " минава през България и Сърбия

Европейски Съюз да даде зелена светлина

" България стана акционер в една интернационална частна компания в Александруполис, предопределена да вкарва полутечен газ . Целта е да се минимизира вноса на съветски газ . Ако това беше първата база, то втората беше закупуването на самолетите. Третата е ръководещия хайлайф да отхвърли прекосяването на тръба от " Турски поток " през България ", предвижда проф. Людмил Георгиев.

Според него, ръководството на ГЕРБ, разчита по този метод интернационалните сътрудници да оправдаят " безобразията в България ".

По думите на проф. Георгиев, който е някогашен член на Движение за права и свободи, поддръжката на Движението за предлагането на държавното управление на ГЕРБ за самолетите не е толкоз значима .

" Имаме обичайно възпроизвеждащо се васално отношение към следващия поръчител, който ще избавя нашата страна. За последните 140 години това са Германия, след това Съюз на съветските социалистически републики, в този момент Съединени американски щати и НАТО. Няма значение кои са съответните вътрешни субекти на това васално отношение ", счита Людмил Георгиев.

Според психолога, от 100 години Съединени американски щати се управлява от външната теория на тогавашния президент Уудроу Уилсън. Тя допуска отбрана на икономическите и други ползи на Щатите по целия свят, в случай че би трябвало със мощ. " Тази империя се разгръща върху целия свят. Всяка точка по света се трансформира в точка на народен интерес (за САЩ) ", сподели Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР