България се надява японски производител на автомобили да инвестира у

...
България се надява японски производител на автомобили да инвестира у
Коментари Харесай

България се надява японски производител на автомобили да инвестира у нас

България се надява японски производител на коли да влага у нас. Японските вложения в България са били във фокуса на диалозите сред премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и първия посланик на Япония Таро Коно.

Японският външен министър е на посещаване у нас по покана на вицепремиера Захариева. Това е първата аудиенция на това равнище от 12 години.

Икономическо съдействие, Западни Балкани, общи полезности и поддръжка за политиката на Япония по отношение на Северна Корея и Южнокитайско море – това са главните тематики на диалозите сред Таро Коно и Екатерина Захариева. 40% растеж в стокообмена се регистрира, откакто предходната година Шиндзо Абе стана първият японски министър председател, пристигнал на посещаване у нас. Сега България се надява на още повече вложения:

" Много се надяваме да забележим скоро време и производител на коли, а освен на авточасти от Япония в България ", сподели Екатерина Захариева.

От своя страна японският външен министър Таро Коно съобщи, че необикновен интерес има към българския IT бранш.

" Япония има потребност от висококвалифицирани IT инженери и България е мощна в този бранш ".

От предходната година Япония развива и Инициатива за съдействие на Западните Балкани, а България е главен фактор за стабилността на района, съобщи Таро Коно. България и Япония развиват два взаимни плана за страните от Западните Балкани – за ръководство на риск при бедствия и за поощряване на дребни и междинни предприятия.

Японският външен министър разиска в София поддръжката в политиката за разоръжаване на Северна Корея и цялостното използване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и за свободата на навигация в Южнокитайско и Черно море.

Япония насочи покана за посещаване на премиера Бойко Борисов в Токио до края на годината или при започване на 2020-а.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР