България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от

...
България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от
Коментари Харесай

България се изправя срещу Азербайджан в търсене на втора поредна победа

България се изправя против Азербайджан в последния си мач от новия интернационален шампионат под егидата на ФИФА - FIFA Series. Азерите са домакините на мини-надпреварата в Баку, а дуелът на националите е през днешния ден от 18:00 часа българско време.

Възпитаниците на Илиан Илиев завоюваха първата си среща в азерската столица, откакто надделяха непретенциозния отбор на Танзания с 1:0. Въпреки упованията за по-лесен триумф над 119-ия в международната класация, " лъвовете " срещнаха компликации с африканците, които на два пъти уцелиха греди и имаха още едно доста преференциално състояние пред вратата на Димитър Митов. Все отново, нашите стигнаха до успеха с отлично осъществяване на директен свободен удар от страна на капитана Кирил Десподов.
 Илиан Илиев: Ще създадем всичко допустимо да запазим традицията България да няма загуба от Азербайджан
Илиан Илиев: Ще създадем всичко допустимо да запазим традицията България да няма загуба от Азербайджан

Селекционерът разяснява утрешния мач

" Нямахме късмет да гледаме мача, само че го анализирахме малко, с цел да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият тим. Потвърждавам, че Азербайджан е сериозен тим, никой в съблекалнята не си мисли, че на следващия ден ще имаме елементарен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в последна сметка ще приключим мача по положителен метод ", показа нападателят на ПАОК.

От Футболист номер 1 на България за 2023 година се чака да поведе " трикольорите " към нов позитивен резултат против Азербайджан, който обаче сигурно ще бъде по-сериозно предизвикателство за родните национали от Танзания и тимът ни ще би трябвало да усъвършенства играта си, в случай че желае да приключи положително присъединяване си във FIFA Series.
 Десподов: Азербайджан е доста сериозен тим, само че успеха над Танзания ни дава самочувствие
Десподов: Азербайджан е доста сериозен тим, само че успеха над Танзания ни дава самочувствие

" Трябва да се фокусираме върху нашата игра "

Домакините от Азербайджан също стигнаха до сложен триумф над Монголия с 1:0, като прецизен за отбора бе централният бранител Бахлул Мустафазада. Отборът на азерите не свети с изявени имена, само че Мустафазада е един от четиримата играчи на Карабах в състава - неотдавна Карабах бе покрай това да в профил водача в Бундеслигата Байер Леверкузен още на 1/8-финалите в Лига Европа, като водеше с 2:1 до самия завършек на реванша в Германия, само че в последна сметка отстъпи с 2:3 след тъждество 2:2 в първия дуел.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР