България се изправя днес от 14:30 часа срещу Китай в

...
България се изправя днес от 14:30 часа срещу Китай в
Коментари Харесай

Начало с куп неизвестни

България се изправя през днешния ден от 14:30 часа против Китай в първия си мач от новосформираната Лига на нациите.

Лъвовете срещат домакините в Нинбо за начало на дългото лято, което следва пред тях и като част от подготовката си за международното състезание през септември. И огромният въпрос е - защо са подготвени момчетата на Пламен Константинов?

Гибона разгласи цел най-малко оставане в елита на комерсиалния шампионат и следващата година. А това значи място пред Австралия, Канада или Южна Корея в крайното нареждане, с цел да се избегне бараж за оцеляване. На пръв взор тази задача не би трябвало да е проблем за трикольорите. Амбициите постоянно са били огромни, само че това лято може би ще бъде малко по-различно.

Отсъствието на Цветан Соколов, Николай Николов и Теодор Тодоров трансформира тима ни в много по-различен от това, което сме привикнали да виждаме. Особено неналичието на диагонала не се вижда по какъв начин тъкмо ще бъде обезщетена, с цел да се преследва освен това от оцеляване. Боян Йорданов наподобява все още първи вид за заместител, само че дружно с съперника му Николай Учиков не са тези фигури, за които със успокоение да кажем, че ще забият и невъзможна топка.

It's been a long time since Bulgaria has lost to China...read our men's #VNL preview to see how long it's been! https://t.co/UhKoGiGZEi #BePartOfTheGame #volleyball pic.twitter.com/7IMbaTakDn
— Volleyball World (@FIVBVolleyball) 25 май 2018 година
Освен това не се вижда опция на центровете Виктор Йосифов и Светослав Гоцев, като да чакаме, че заместниците на Николов и Тодоров - Илия Петков и Алекс Грозданов, могат да са на това равнище, е химера. Единственото видимо успокоение е в разпределителите и посрещаните, където май има взаимозаменяеми хора.

" Очакванията не би трябвало да са огромни, тъй като в шампионатите доста зависи по какъв начин започваме. Ако стартираме с две-трu победи, за какво не, може да запишем доста положително достижение. Но в случай че тръгнем с две провали, постоянно се сриваме психически, дълбаем надолу, потискаме се и губим убеденост.

Много подвластен от първия шампионат. Младите би трябвало да изискват от себе си, тъй като в случай че нямат темперамент, сами да желаят, няма да стане. Не е до ръгване, в случай че не ти идва от вътрешната страна ", разяснява преди мача либерото Теодор Салпаров.

А селекционерът Константинов добави на конференцията през вчерашния ден: " Надяваме се, че ще изиграем положителни мачове. Пожелавам шанс и на противниците ни, които са доста мощни тимове ".  България започва в Лигата на нациите против Китай
Балансът с Китай е безапелационен -12 победи и 1 загуба от далечната 1962-а. Домакините обаче са в свои води в Нинбо и няма какво да губят. Затова е и толкоз значимо за лъвовете да тръгнат с победа. Резултат, който ще им даде самочувствие преди тежките борби до края на седмицата със Съединени американски щати и Аржентина.

Вижте и видео от последната подготовка на българите в Китай, преди да започват присъединяване си в Лигата на нациите. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР