България се готви за нови масови социални протести през следващите

...
България се готви за нови масови социални протести през следващите
Коментари Харесай

Недоволството на спира: блокират кръстовища в Лом и „Петрохан”

България се готви за нови всеобщи обществени митинги през идващите няколко дни. Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, към този момент е ориентирано към ниския стандарт на живот, неприятното качество на опазването на здравето, корупцията, неналичието на отчетност от страна на политиците и така нататък
В Лом пътната обсада стартира още в събота заран. Затворено е главно кръгово кръстовище, следва автошествие. " Протестите няма да пресечен, до момента в който всички цени не паднат до това равнище, което хората могат да си разрешат ", сподели пред bTV уредникът на митинга Венцислав Йосифов.

Утре може да бъде блокиран проходът " Петрохан ".

Отново в неделя от 15 ч. в центъра на София ще има „ Народен сбор”. Ние сме обяснили още през 2013 година какво желаеме – прекъсване на политическия геноцид над популацията, съобщи един от координаторите на събитието – Георги Георгиев от Граждански конгрес „ Промяна”.

Той уточни, че водачите на настоящето неодобрение са били по улиците и по време на февруарските митинги от преди 5 година, които за първи път смъкнаха от власт Бойко Борисов.

И той, и различен от уредниците – Методи Бъчваров, бяха безапелационни, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат определени водачи, а президентът ще бъде поканен „ да каже дали той застава до народа”. Оставката на Валери Симеонов е следващата замазка на Стената на рева в България, това е метод за усмиряване на митингите, акцентира Бъчваров.

„ Не се ли смени цялата тази политическа паплач, която ни ръководи, няма по какъв начин да има просперитет”, безапелационен беше и Георгиев.

Двамата обявиха, че не са анархисти, не желаят вълнения и задачите им с другите стачкуващи в страната са общи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР