България се е изкачила до 49-то място в класацията за

...
България се е изкачила до 49-то място в класацията за
Коментари Харесай

България влезе в топ 50 по военна мощ в света

България се е изкачила до 49-то място в класацията за военна мощност на уеб страницата Global Firepower за 2019 година Страната ни е напреднала с 11 позиции спрямо предходната година и с цели 18 по отношение на класацията от 2017 година

Първите места се заемат от четири от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Индия, като съгласно уеб страницата най-силната войска в света продължава да е тази на Съединени американски щати, следвана от Русия, Китай, Индия и Франция. Топ 10 се добавя от Япония, Южна Корея, Англия, Турция и Германия.

Непосредствено зад нашата страна се подреждат Сирия, Дания и Азербайджан, до момента в който пред България застават Узбекистан, Етиопия и Колумбия.

Освен към този момент упоменатата Турция, измежду нашите съседки водеща е Гърция, която резервира миналогодишната си 28-а позиция в класацията, следвана от Румъния, която заема 40-то място. След нас са Сърбия и Северна Македония, които са надлежно на 79-то и 121-во място.

В класацията място намират общо 137 страни, като тяхната военна мощ се прави оценка въз основата на 55 разнообразни фактор, които разрешават и на по-малките, само че софтуерно напреднали страни, да се конкурират с по-големите армии в света.

Пълната ранглиста може да видите тук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР