България се добра до равенство 1:1 в гостуването си на

...
България се добра до равенство 1:1 в гостуването си на
Коментари Харесай

По нашенски: След силния мач с Франция, слаб с Люксембург

България се добра до тъждество 1:1 в гостуването си на новобранеца Люксембург в финален мач от група " А " на международните квалификации в зона Европа. Оливер Тил откри за домакините още от съблекалнята, а гол на Ивайло Чочев през втората част избави достойнството на футболистите на Петър Хубчев. Точката се оказа значима за Люксембург, защото отборът остави Беларус на последното място, а " лъвовете " приключват квалификационния цикъл четвърти. Родните национали демонстрираха хъс и мотивация в търсене на успеха, само че това се оказа незадоволително против смелите домакини.

SPORTA.BG наблюдава срещата НА ЖИВО – вижте всичко по-интересно ТУК.

Двата отбора си поделиха по едно мощно полувреме, като Люксембург стартира стремително и откри резултата още в 3-ата минута. Тил се възползва от извънредно изчистване на нашите бранители и без да се замисля разстреля Пламен Илиев малко зад границата на наказателното поле. Топката влезе неспасяемо в долния десен ъгъл на стража на " лъвовете ". Домакините вкараха още от съблекалнята и продължиха да натискат в търсене на второ попадение.

Възпитаниците на Люк Холц опитваха рискови офанзиви, а " лъвовете " не можеха да излязат от личната си половина. В 42-ата минута Давид Турпел можеше да удвои, само че Пламен Илиев съкрати дистанцията и се намеси решаващо. След 3 минути отново Турпел имаше късмет за попадение след нова фрапантна неточност на родните бранители. Топката попадна на волето на нападателя, само че Илиев още веднъж бе воин със своето избавяне.

Домакините даже придвижиха мощната си игра на старта на втората част. Тогава Бодуров сгреши съществено, а нападател на Люксембург го финтира и стреля, само че рикошет в краката на бранителя избави България. От този миг нататък футболистите на Петър Хубчев се поокопитиха и постановиха своето движение. Те започнаха да стягат обръча към Жубер, до момента в който играчите на домакините не успяваха да излязат от личната си половина.

В 68-ата минута България изравни резултата посредством Ивайло Чочев. Халфът на Палермо се възползва от положително центриране отдясно на Спас Делев и наниза вратата на Жубер за 1:1. Веднага по-късно влезлият като запаса Андрей Гълъбинов имаше цели 3 шанса да направи цялостен поврат. В един от случаите той стреля с глава над вратата. След това изстрелът му бе блокиран от бранител на Люксембург, а Гълъбинов не съумя да се разпише и в 85-ата минута, когато самичък създаде рисково състояние. В последната минута съдията не свири чиста дузпа за България, откакто защитник на домакините игра с ръка в пеналта, само че това остана неусетно от реферите.

Така " лъвовете " не съумяха да вземат 14-а победа от 14 мача против този противник. Поредният квалификационен цикъл се затваря и още веднъж нашите са с наведени глави след него. Те остават 4-и в натрупа " А " с 13 пункта, а Люксембург е 5-и с 6 точки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР