България се дава за пример от всички за навременните мерки,

...
България се дава за пример от всички за навременните мерки,
Коментари Харесай

Борисов раздели блокираните зад граница на две групи

" България се дава за образец от всички за навременните ограничения, които взе против ковид. Всички страни една по една вкараха ограниченията, които България вкарва от 28 февруари насам. Някои доста закъсняха и по тази причина в този момент работят под паника, преждевременно, а някои страни безусловно разрушават репутацията на Европейския съюз. Обещаха ми до 22.00 безусловно всички наши сънародници, които са спрени по границите на Полша, на Унгария, на Словения, на Хърватия, с полицейски конвой да бъдат прекарани през тези страни, с цел да си дойдат незабавно в България. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг по отношение на усложнената конюнктура в международен мащаб и разпространяването на ковид.

" Разделям хората, които бедстват, на две групи - едните, които се прибират и повтавям, безусловно непозволено спрени по границите и другите, хайде да не ги засегна като авантюристи, само че когато в целия свят се надигаше страхът от ковид, те потеглиха на екскурзии ", означи министър председателят.

" Тези, които влязат в България, и от едната, и от другата група, в случай че не желаят да понесат ударите на закона, би трябвало неотложно да се приберат у дома и едвам им е благо и да имат предпочитание да се видят с околните си, в идващите 14 дни не би трябвало да го вършат, в случай че ги обичат. Ако не ги обичат, това към този момент е друга тематика и по тази причина въведохме измененията в закона, които на следващия ден допускам, че Народното събрание ще одобри. Мерките са ясни за хора, които не желаят да съблюдават карантинния интервал и по този метод излагат останалите на болест. Правим всичко допустимо да ги приберем, само че това не значи, че когато си отидат по родните места, ще тръгнат по посетители. Ще бъдем извънредно строги ", предизвести Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР