България се държи като основател на ЕС, логото Съединението прави

...
България се държи като основател на ЕС, логото Съединението прави
Коментари Харесай

Юнкер: България се държи като основател на ЕС, логото Съединението прави силата ми харесва

България се държи като създател на Европейски Съюз, логото " Съединението прави силата " ми харесва, похвали ни Юнкер на брифинга след взаимната среща на България и Европейски Съюз за целите на идното председателство на Савета на Европа през първаат половина на 2018 година

" Днес организирахме доста положителни полемики по въпроси, които бяха забавни, двустранни въпроси сред България и Европейски Съюз и Комисията, съобщи Юнкер. - Харесва ми мотото " Съдинението прави силата " - правилно е и би трябвало да се потвърждава през тези 6 месеца. България ще бъде столицата на Европа и това е неповторима опция за тази толкоз красива страна и на прелестния български народ да покаже, че българите знаят защо става дума, когато се отнася за Европа. Европа е част от ДНК-то на България. България от първия ден се държи като създател на Европейски Съюз, а самите създатели на Европейски Съюз не се държат като такива. "

" Обсъдихме и високоскоростната железница и влакове. Онзи ден говорихме с Ципрас и Бойко за този план и ще го подкрепим с разнообразни средства, тъй като е стратегически ", добави Юнкер.

" Следващият мониторингов отчет ще бъде позитивен, съобщи Юнкер на въпрос за приемането ни в Шенген. Естественото място на България е в Шенгенското пространство. "

На въпрос за приемането ни в Еврозоната, Юнкер изясни: " Възхищавам се на представянето и резултатите на България. В нея има бюджетен баланс и невисок обществен дълг. България е подготвена и в случай че желае, може да ползва предприсъединителната помощ, планувана за страни, които аплайват за банкет. "

По въпроса за сигурността по границите на Европейски Съюз, която България осигерява, Юнкер беше къс: " В момента България не използва сигурност, а я обезпечава и бих желал всички страни в района да го вършат. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР