България СДВР: Мъж е опитал да запали тента на Орлов

...
България СДВР: Мъж е опитал да запали тента на Орлов
Коментари Харесай

СДВР: Мъж е опитал да запали тента на "Орлов мост", задържан е

България Столична дирекция на вътрешните работи: Мъж е опитал да възпламени тента на " Орлов мост ", арестуван е Вчера в столицата са се състояли два регламентирани и два нерегламентирани митинга, заяви началникът на отдел " Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев 1 август 2020, 17:22  Столична дирекция на вътрешните работи: Мъж е опитал да възпламени тента на Източник: БГНЕС
чера в столицата са се състояли два регламентирани и два нерегламентирани митинга, заяви началникът на отдел "Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев по време на ексклузивен брифинг, съобщи БГНЕС.

Към момента блокирани остават две съществени пътни артерии в столицата – бул. "Цар Освободител " и "Орлов Мост ".

"Към 19 ч. нощес се събраха жители пред Президенството, където в 21.00 ч. стартира шествие към "Орлов мост ". Основната група жители престоя там до 23.00 ч., от тях се отделиха други жители, които потеглиха по бул. "Евлоги Георгиев " към НДК, беше блокирано и кръстовището на "Фритьоф Нансен " в посока НДК ", посочи Стойнев.

София още веднъж осъмна с палаткови лагери

На булевардите още веднъж е имало напрежение сред водачи на МПС и протестиращи, само че до стълкновения не се стигнало.

"В региона на "Орлов мост " имаше напрежение нощес, към 19 ч. се наложи интервенция на полицията да изведат лице, Слава Богу, нямаше по-сериозни нарушавания на публичния ред. Към 21.20 ч. пред Българска национална телевизия беше открито лице, което разлепвало стикери по колите на Българска национална телевизия. Мъжът е открит, прави се инспекция. В утринните часове – към 01.45 ч. служителите на реда в региона на "Орлов мост " забелязали, че поражда напрежение измежду протестиращите и открили, че мъж на 37 години се е опитал да възпламени една от тентите на протестиращите. Има досъдебно произвеждане, мъжът е арестуван ", добави Стойнев.

"Обръщам се към протестиращите и всички жители да се съобразяваме и да съблюдаваме общоприетите правила и правила, да зачитаме правата на хората, които имат друго мнение и не са съпричастни с митингите. Жителите и гостите на столицата приканвам в късните часове да не се придвижват с колите си в центъра, тъй като ще попаднат в тапи. А в случай че попаднат – да са търпеливи, вършим всичко допустимо да осигурим обходни направления, прикани още началникът на отдел "Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи.

По-малко служители на реда на митингите в София поради случаи на Ковид-19

На брифинга той разяснява и че Столичната дирекция на вътрешните работи ще понижи броя на служителите на реда , които охраняват антиправителствените митинги. Средно дневно по петима чиновници на реда се оказват с позитивни проби за ковид, заяви Стойнев.

"Имаме проблем поради епидемиологичната конюнктура с много случаи на чиновници с позитивни проби за ковид. Налага се да карантинираме чиновници, които са били в близки контакти с сътрудниците си, по тази причина събитията постановат да се подхващат ограничения, измежду които ограничение на полицейския запас в защитата на митингите.

Няма тежки случаи, има позитивни проби, съблюдаваме всички правила за карантиниране на сътрудниците, грижим се за здравето им. Редуцирането на полицейския състав ще натовари останалите служители на реда, охраняващи митингите, само че обстановката е такава. Надявам се да проявят схващане.

Основно чиновници от охранителните елементи на Столична дирекция на вътрешните работи са, приблизително по пет случая дневно се откриват като новозаразени. Апелирам към чиновниците да носят маски и навън, макар че не е наложително ", прикани Стойнев.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Осъдиха Румен Овчаров на 2 години затвор Осъдиха Румен Овчаров на 2 години затвор  Огнище на COVID-19: Още 33 позитивни проби от вкъщи за остарели хора в Русе Огнище на COVID-19: Още 33 позитивни проби от вкъщи за остарели хора в Русе  19-годишно момче умря от ковид във Велико Търново 19-годишно момче умря от ковид във Велико Търново  По-малко служители на реда на митингите в София поради случаи на Ковид-19 По-малко служители на реда на митингите в София поради случаи на Ковид-19  1 Нова машинация - българи лъжат, че работят в Гърция  1 Колко заплащат за час труд у нас  1 Какви помощи взимат безработните в Германия --> Пaрите ни  Нова машинация - българи лъжат, че работят в Гърция Нова машинация - българи лъжат, че работят в Гърция  Колко заплащат за час труд у нас Колко заплащат за час труд у нас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка - България Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка - България  <br> Коронавирус: Втората вълна е на прага <br>
Коронавирус: Втората вълна е на прага
 <br> Осъдиха Румен Овчаров на 2 години затвор <br>
Осъдиха Румен Овчаров на 2 години затвор
 Как са изглеждали супермоделите като деца Как са изглеждали супермоделите като деца Виц на деня Звъни се на вратата. Отварям и виждам. Пияна жена... влиза в антрето, деликатно затваря вратата. Обръща се с тил към мен и споделя: - Аз… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Защо не би трябвало да плувате към тюлени? Защо не би трябвало да плувате към тюлени? Вижте каква заплаха крие това:  Коли всеобщо паркират върху дюни на плаж Коли всеобщо паркират върху дюни на плаж " Крапец-север " Министерството на туризма сезира Министерство на вътрешните работи за всеобщо паркиране на коли върху дюни на плаж " Крапец-север " и в региона  Пожар пламна до околовръстното на Пловдив Пожар пламна до околовръстното на Пловдив Горят автоморга и треви на околовръстния път на Пловдив  <p>КЕВР утвърди цената на природния газ за август</p> КЕВР утвърди цената на природния газ за август Синьото гориво ще бъде с 2,25% по-евтино в сравнение с през юли  <p>В Германия: безвъзмездни проби за Ковид-19 за всички пътуващи</p> В Германия: безвъзмездни проби за Ковид-19 за всички пътуващи Здравният министър прикани опцията да не се подценява  <p>Над 4 хиляди дка са наранени от пожарите в Хасковско</p> Над 4 хиляди дка са наранени от пожарите в Хасковско Човешката активност е преди всичко измежду аргументите за пораждане на пожари  Как да предпазим преносимия компютър си от прегряване Как да предпазим преносимия компютър си от прегряване Няколко семпли съвета ще са от изгода за здравето на устройството  <p>Имунолог: Има нова разновидност при коронавируса</p> Имунолог: Има нова разновидност при ковид Станал ли е още по-опасен новият ковид  <p>Учебната година &ndash; присъствено или онлайн</p> Учебната година – присъствено или онлайн Училищата ще имат подготвеност да минават към отдалечено образование в границите на 5 дни  Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон ” Километрични опашки на границата с Гърция Около 70% от колите на опашката са с румънска регистрация  <p>София още веднъж осъмна с палаткови лагери</p> София още веднъж осъмна с палаткови лагери Недоволни останаха в колите си на изхода на Стара Загора  <p>Започват Богородичните пости</p> Започват Богородичните пости Богородичният пост е един от четирите многодневни интервала на самоограничение в православния календар  <p>Август стартира със слънце, само че ще има и дъжд</p> Август стартира със слънце, само че ще има и дъжд След горещия петък, по кое време ще разхлади  Германци на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР