България счита Индонезия за приоритетен партньор в Югоизточна Азия с

...
България счита Индонезия за приоритетен партньор в Югоизточна Азия с
Коментари Харесай

България и Индонезия ще увеличат стокообмена двойно за 5 години

България смята Индонезия за предпочитан сътрудник в Югоизточна Азия с възходяща икономическа и политическа тежест и с добър образец за това по какъв начин разнообразни религии могат да живеят в съгласие, мир и приемливост. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в изказване след срещата си с индонезийския външен министър Ретно Марсуди.

Захариева разясни, че това е първа аудиенция на външен министър на Индонезия в България от 25 години насам. Марсуди на следващия ден ще открие бизнесфорум, на който ще бъде подписано съглашение за съдействие сред двете търговско-промишлени покои. Тя ще открие и индонезийски ъгъл в Националната изложба.

Захариева и Марсуди са се разбрали да се ускори секторното съдействие в региона на вложенията, високите технологии, търговията, културата и образованието.

Около 222 млн. щ. д. е комерсиалният продан сред двете страни за 2018 година, означи Захариева и уточни, че търговията сред двете страни се е нараснала със към 190 %, а за първите месеци на 2019 година - с над 300 %.



Министрите са разискали и увеличението на туристическия продан. През предходната година страната ни е посетена от към 6000 индонезийци, което съставлява растеж от 24 %. Захариева и Марсуди са говорили и за възстановяване на визовите услуги за индонезийските жители. Обсъдена е била опцията за отваряне на офиси за даване на визови услуги, сподели българският външен министър.

България е един от най-силните другари на Индонезия в Европейски Съюз и можете постоянно да разчитате на нас за поддръжка във връзка с европейските въпроси, означи още Захариева.

Ретно Марсуди уточни, че България и страните от Централна и Източна Европа имат голям капацитет за съдействие и задължението на Индонезия е да се подобрят още двустранните връзки със страната ни. Имали сме доста добър продан както по районни, по този начин и по интернационалните въпроси, през идната седмица следва срещата на Генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където също ще обменим информация по въпросите, които съставляват интерес за страните от Южния Пасифик, тъй че разговорът сред нашите страни продължава и той е доста значим както за Иноднезия, по този начин и за България, сподели още тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР