България създава Национален комитет по международно хуманитарно право (МХП), реши

...
България създава Национален комитет по международно хуманитарно право (МХП), реши
Коментари Харесай

България създава Национален комитет по международно хуманитарно право

България основава Национален комитет по интернационално филантропично право (МХП), реши държавното управление.

Комитетът е междуведомствен орган с съвещателен темперамент, който ще подкрепя държавното управление в използването на интернационалното филантропично право и популяризирането на неговите правила, функционалности и роля. В него ще вземат участие представители на всички институции, които имат отношение към използването на МХП. Национални комитети съществуват в 112 страни по света и в 20 от 28- те страни членки на Европейски Съюз.

Международният комитет на Червения кръст в Женева като съществена организация на световно равнище, ангажирана в разпространяването и развиването на интернационалното филантропично право, предлага и предизвиква основаването на национални комитети в региона на МХП.

Председател на Националния комитет ще бъде министърът на външните работи, а заместник-председател - отраслов заместник-министър на защитата. Комитетът има за цел да разисква и проучва въпроси, свързани със спазването на интернационалното филантропично право при въоръжен спор - по отношение на опазването на културните полезности, на околната среда, протекция на филантропичния и здравен личен състав, оказване на медицински грижи при изключителни обстановки, в това число и естествени бедствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР