България също спира полетите на Boeing 737 Max. Това съобщиха

...
България също спира полетите на Boeing 737 Max. Това съобщиха
Коментари Харесай

България също спира полетите на Boeing 737 Max

България също стопира полетите на Boeing 737 Max.

Това оповестиха през вчерашния ден от пресцентъра на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Припомняме, че през вчерашния ден Европейската организация по сигурност на полетите (EASA) издаде инструкция по сигурност, касаеща самолетите " Боинг 737 8/9 MAX ".

Във връзка с нея, Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " издаде нужните инструкции, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, в това число и излитащите и кацащите на българските летища, като се изключи полетите за пребазиране или ремонт.

Също по този начин ще бъде обезпечено обслужване и безвредно кацане на самолетите от същия вид при положение на пораждане на изключителна или спешна обстановка.

По-рано довечера аероплан от този вид, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам кацна безаварийно на летище София, се споделя още в известието.

Припомняме, 157 души починаха при случая с Боинг 737 Макс в неделя. Новият аероплан Boeing 737 MAX 8 падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби.

От " Етиопските авиолинии " потвърдиха, че всички пасажери на борда са починали.

Бяха открити и черните кутии на падналия аероплан на Етиопските авиолинии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР