България, Сърбия, Румъния и Гърция започнаха преговори за обща кандидатура

...
България, Сърбия, Румъния и Гърция започнаха преговори за обща кандидатура
Коментари Харесай

България гледа сериозно към Мондиал 2030

България, Сърбия, Румъния и Гърция започнаха договаряния за обща кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година Първата работна среща за координиране на позициите на четирите страни се организира в сръбската столица Белград.
 
България e показана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев  и от Йордан Лечков, първи вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС). В диалозите вземат участие министърът на спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и зам.-министърът на спорта Георгос Василиадис, както и ръководителите на федерациите по футбол на Сърбия, Румъния и Гърция.
 
Министър Кралев разяснява пред медиите, че общата кандидатурата на четирите страни е доста значим политически знак за целия свят. По думите му, по този метод даваме поръчка, че четирите страни са подготвени като едно семейство да пазят ползите си.
 
" С общата си кандидатура балканските нации демонстрират, че желаят да живеят в другарски взаимоотношения и да работят дружно за политическото и икономическо развиване на района. България ще вложи цялата си сила за реализиране на плана ", безапелационен бе българският министър.
 
Георгос Василиадис поддържа реализирането на кандидатурата от името на гръцкото държавно управление. Според него това е късмет за разпространение на района. " Така можем да покажем, че балканските страни са значим район в Европа ", съобщи той.-->
 
Домакинът на срещата - сръбският министър на младежта и спорта Ваня Удовичич съобщи безапелационна поддръжка от страна на сръбската страна за общата кандидатура на четирите страни за Мондиал 2030.
 
Богдан Константин Матей изрази и поддръжката на Румъния за плана. Той разяснява, че е необходим сериозен разбор и подготовка за правенето на общата кандидатура. " Въпреки че ни следва доста работа, аз съм оптимист ", уточни румънският състезателен министър.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР