България, Сърбия и Гърция ще разработват общ балкански коридор за

...
България, Сърбия и Гърция ще разработват общ балкански коридор за
Коментари Харесай

България, Сърбия и Гърция правят общ коридор за тестване на безпилотни коли

България, Сърбия и Гърция ще създават общ балкански кулоар за тестване на безпилотни коли.

Това стана ясно измежду подписването на съглашение сред транспортния министър Ивайло Московски, гръцкия му сътрудник Никос Папас и сръбския държавен секретар на Министерството на туризма и телекомуникациите Татяна Матич.

По думите на Московски страната ни ще би трябвало да обезпечи подобаваща инфраструктура за осъществяване на опитите с самостоятелните коли.

Заедно с това е допустимо с построяването на пътища и нови автомагистрали да бъде положена и инфраструктура за 5G мрежи за обвързвано шофиране, оповестява " 24 часа ".

" Обединихме се, че цифровата промяна е опция, само че че е обвързвана с провокации. Те са хакерските атаки, дезинформацията онлайн и въздействието върху пазара на труда, нашата цялост ", разяснява от своя страна еврокомисаря по цифровизацията Мария Габриел.

През идната седмица следва да влезе в действие цифровата стратегия за Западните Балкани, като с нейното пускане би трябвало да бъдат отпуснати 30 милиона евро безплатна помощ. Те би трябвало да бъдат употребявани за обезпечаването на бърз интернет в района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР