България съдейства за превозването на 72 контейнера за настаняване на

...
България съдейства за превозването на 72 контейнера за настаняване на
Коментари Харесай

Българските железници съдействаха за превозването на 72 жилищни фургона до Турция

България спомага за превозването на 72 контейнера за настаняване на хора, които са останали без дом след земетресенията в Турция.

Това е вторият път, в който посредством българските железници се доставят къщи за най-засегнатите региони. Те са закупени с дарения от разнообразни компании и огранизации в страната. Досега през българските железници са превозени над 3000 тона помощи от Европа.

" Това са къщички, в които могат да се обитават потърпевшите хора, като на първия стадий се договорихме за 72 вида къщички, които ще са траспортирани с Български държавни железници до границата. Ние избрахме гара Курило, защото то е най-близо до производителя, а получаваща гара в Турция е Халкали ", сподели Красимир Папукчийски, зам.-министър на превоза.

" Всички те отиват за Кахраманмараш, където земетресението провокира най-вече опустошения, само че преди тези бяхме закупили още 70 контейнера за потърпевшите от земетресението, тъй като Хатай и Кахраманмараш са регионите с най-вече опустошения ", сподели Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция.

Автор: Тереза Кънчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР