България Съдът все пак наложи гаранция на Местан - 10

...
България Съдът все пак наложи гаранция на Местан - 10
Коментари Харесай

Съдът все пак наложи гаранция на Местан - 10 000 лв.

България Съдът въпреки всичко наложи гаранция на Местан - 10 000 лева Първоначално гаранцията беше анулирана поради неизяснено имуществено положение, което бе една от аргументите  Виолета Русенова 19 април 2019, 13:06  Съдът въпреки всичко наложи гаранция на Местан - 10 000 лева Източник: Nova.bg
идерът на ДОСТ Лютви Местан, обявиняем поради тежката злополука в Кърджалийско, при която в неделя почина 6-месечно бебе, е с наложена парична гаранция от 10 хиляди лв..

Днес, с разпореждане на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали във връзка с Местан е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Мярката за неотклонение е взета като е съобразена с публичната заплаха на закононарушението, с доказателствата против обвинения и с имущественото му състояние, за което са събрани доказателства, обявиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Обвинението на Местан е за осъществено закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел по несъобразителност. Той беше арестуван след тежката злополука на пътя за контролно-пропусквателен пункт „ Маказа” на 14 април, при която почина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха. В четвъртък Окръжният съд в Кърджали анулира в началото наложената му гаранцията от 10 000 лв.. Беше му наложена от прокуратурата краткотрайната мярка за лишаване на свидетелството за ръководство на МТП и му бе неразрешено да напуща рамките на страната, без позволение на прокурора. По тъжба на Местан обаче Окръжният съд анулира мярката за неотклонение с главните причини, че прокуратурата не е показала доказателства за имотното му положение, които да обосноват размера на гаранцията.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР