България Сачева: 4 700 са новите безработни само за един

...
България Сачева: 4 700 са новите безработни само за един
Коментари Харесай

Сачева: 4 700 са новите безработни само за един ден

България Сачева: 4 700 са новите безработни единствено за един ден Това заяви общественият министър на брифинг в Министерски съвет  Ива Ваташка 2 април 2020, 09:29  Сачева: 4 700 са новите безработни единствено за един ден Източник: БГНЕС
бщият брой на всички болнични за всички диагнози е 176 086. А 5282 от тях са по причина „ карантина “. Това заяви общественият министър Деница Сачева на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Броят на болничните листа с инструкции за ковид е 2 072.

"Ако предходната седмица междинният брой на издадените болнични е варирал сред 300-350, то от началото на тази седмица този брой варира към този момент от 680-700 дневно ", добави тя.

"По отношение на персоналните асистенти – има заявки за оценка на потребностите в размер на 32 389 души, издадените посоки все още са 31 365, а настоящите контракти все още са 24 133.

По отношение на обществените помощи повишаването към момента е малко – единствено с 2000 души , само че подкрепяме по Закона за фамилните помощи 410 685 души. Месечни помощи за деца до довеждане докрай на междинното обучение се дават на 344 801, като общия размер на сумите на месец за това са сред 43 и 45 милиона лв. ".

"Към момента 23 000 души получават обществени помощи в страната ".

"Данните за натиска на обществената система не са застрашаващи, те са динамични и се усилват, по тази причина сме поискали актуализация на държавния бюджет, с цел да можем да осигурим ликвидност и да се подготвим при положение на най-лош сюжет ".

„ Готвим се за най-лошото, само че въпреки всичко чакаме най-хубавото “, добави Сачева.

"45 милиона лв. от оперативната стратегия са ориентирани към българските общини за обезпечаване на патронажна грижа и всеки, който има потребност от храна и друга помощ, може да се обърне към съответната община. Почти 45 хиляди души ще могат да бъдат обхванати в този тип услуга . Увеличихме и обезпечаването на топъл обяд, който ще обхване съвсем 18 хиляди души ", добави общественият министър.

Предстои също и даване на самостоятелни хранителни пакети на близо 40 хиляди души в потребност.

" Кризата има разнообразни лица , да вземем за пример в доста български общини се появяват тези хора, които са невидими за нас – бездомни и просещи, които поради неналичието на поток по улиците, нямат издръжка. Ние мислим и за тези хора, като вършим стратегия с БЧК, ориентирана към тях. Повечето такива хора нямат персонални карти, по тази причина сме помолили всяка община да ги разпознава и да ни ги подаде, с цел да може да им раздадем хранителни артикули ".

"Изплащането на пенсиите ще стартира от 7 април и ще е до дните след Великден , като в пощенските станции ще има съответните условия да има отдалеченост и график за разпределяне на пенсиите ".

Сачева се обърна с молба към жителите, които имат потребност от услугите на пощите, да употребяват пощенските станции след 12.00 часа, а преди този момент възрастните хора да могат да получат пенсията си умерено.

Хората над 68 години могат да заявят да получават пенсиите си у дома , като още една алтернатива за тях е и да получават пенсиите си против автограф и персонална карта посредством собствен непосредствен.

Пенсията ще може да се изплати и на акредитиран представител против еднократно заверено пълномощие.

Пенсиите на хората, които ги получават през банкова карта, ще ги получат в сметките си на 7 април дружно с великденската добавка, която се изплаща на всеки с пенсия под 363 лева

Днес МТСП ще издаде и специфична заповед за безвредните условия на труд, които би трябвало да бъдат обезпечени от работодателите – да има пропускателен режим, да се съблюдава отдалеченост, да се обезпечат загради сред чиновниците, наложителна двукратна стерилизация на работното място, обезпечаване на дезинфектанти, кърпички, ръкавици, както и постоянно проветряване на пространствата. Служители с грипоподобни признаци би трябвало да бъдат отстранявани от работа и пращани у дома, добави Сачева

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Ива Ваташка .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 1/3 от нашенците оповестиха спад на приходите си  1 Предлагат снабдяване вкъщи на пенсиите  1 Нови периоди за осигурителни вноски на едноличните търговци  1 Вижте с какъв брой поевтиняват парното и топлата вода --> Пaрите ни  1/3 от нашенците оповестиха спад на приходите си 1/3 от нашенците оповестиха спад на приходите си  Предлагат снабдяване вкъщи на пенсиите Предлагат снабдяване вкъщи на пенсиите  Нови периоди за осигурителни вноски на едноличните търговци Нови периоди за осигурителни вноски на едноличните търговци  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Министерски съвет предлага удължение на изключителното състояние - Теми в развиване | Vesti.bg Министерски съвет предлага удължение на изключителното състояние - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения <br>
Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения
 <br> Какво ще се случи с банковите заеми на хората <br>
Какво ще се случи с банковите заеми на хората
 <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
Последни  Кирил Домусчиев Кирил Домусчиев: Много хора ме отписваха, само че ще останат...  Сачева: 4 700 са новите безработни единствено за един ден Сачева: 4 700 са новите безработни единствено за един ден  <p>Най-странните ограничения против COVID-19 по света</p> Най-странните ограничения против COVID-19 по света  Вълчев: Ще се наложи изместване на изпитите Вълчев: Ще се наложи изместване на изпитите  <p>Възрастта на <strong>жертвите</strong> на <strong>COVID-19</strong> пада, <strong>преувеличени</strong> ли са твърденията</p> Възрастта на жертвите на COVID-19 пада, пресилени ли...  Лекарите от Банско афектирани: Не сме прикривали случаи на COVID-19 Лекарите от Банско афектирани: Не сме прикривали случаи на...  449 инфектирани с Ковид-19 у нас 449 инфектирани с Ковид-19 у нас  Mazda3 Skyactiv-X ДВГ бил мъртъв? Mazda не мисли по този начин  Снимката е илюстративна Усложнена зимна конюнктура на прохода „ Предел ”  Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Съединени американски щати Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Съединени американски щати  Завръща ли се пролетното време? Завръща ли се пролетното време?  Бебе на 6 седмици умря от Ковид-19 в Съединени американски щати Бебе на 6 седмици умря от Ковид-19 в Съединени американски щати  Бил Гейтс Бил Гейтс: Всичко в Съединени американски щати би трябвало да се затвори  Пожар избухна в остарялата митрополия на Велико Търново Пожар избухна в остарялата митрополия на Велико Търново  Майк Помпео Борисов беседва с държавния секретар на Съединени американски щати Майк...  <p>БАБХ стартира засилени инспекции за Великден и Гергьовден</p> БАБХ стартира засилени инспекции за Великден и Гергьовден  Деница Сачева Деница Сачева: Животът постоянно е най-съществен  Кирил и Георги Домусчиеви Родителите на братя Домусчиеви подариха хлорохин и 100...  <p>COVID-19 взе нова жертва - мъж на 40 години</p> COVID-19 взе нова жертва - мъж на 40 години  <p>Любовни провокации за Ненчо Балабанов в &bdquo;All Inclusive&ldquo;</p> Любовни провокации за Ненчо Балабанов в... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Мамо, ще си имаме коте! - Откъде ти хрумна!? - Татко го предложения да пристигна, когато ти си нощна промяна! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон Водещи вести  449 инфектирани с Ковид-19 у нас 449 инфектирани с Ковид-19 у нас  Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Съединени американски щати Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Съединени американски щати  <p>Възрастта на <strong>жертвите</strong> на <strong>COVID-19</strong> пада, <strong>преувеличени</strong> ли са твърденията</p> Ненков: Прибързано е да твърдим, че възрастта на жертвите на COVID-19 пада  Лекарите от Банско афектирани: Не сме прикривали случаи на COVID-19 Лекарите от Банско афектирани: Не сме прикривали случаи на COVID-19  Бебе на 6 седмици умря от Ковид-19 в Съединени американски щати Бебе на 6 седмици умря от Ковид-19 в Съединени американски щати  <p>Най-странните ограничения против COVID-19 по света</p> Най-странните ограничения против COVID-19 по света  Снимката е илюстративна Усложнена зимна конюнктура на прохода „ Предел ”  Пожар избухна в остарялата митрополия на Велико Търново Пожар избухна в остарялата митрополия на Велико Търново  Бойко Борисов Бойко Борисов: Гордея се с всеки един български жител  Бил Гейтс Бил Гейтс: Всичко в Съединени американски щати би трябвало да се затвори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР