България Събитието, което събра в София доказани авторитети в дизайна

...
България Събитието, което събра в София доказани авторитети в дизайна
Коментари Харесай

Събитието, което събра в София доказани авторитети в дизайна

България Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна Платформата „ Дибла “ потвърди, че в България може да се провеждат интернационалните събития на международно равнище  Христо Боснев 14 октомври 2019, 15:29  Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна Източник: Dibla.com
ъстоялият се на 10 октомври в Интер Експо Център първи интернационален „ Дибла Семинар “, провокира възторг в дизайнерския отрасъл в България, събирайки над 300 души аудитория.

С деликатния и целеустремен асортимент на представители и избор на тематики платформата „ Дибла “ съумя да зададе посоката на събитието целеустремено, изхождайки от съответните потребности и потребностите на сектора у нас.

Да събереш едни от най-влиятелните дизайнери и архитекти в света на едно място не е лесна задач.

Сред специфичните посетители бяха арх. Федерико Делроссо, Изабел Пинтадо Атила Верес, инж. Татяна Станчева и фаворитката на дизайнерската общественост у нас от журито на Dibla Design Awards Хасегава Аой.

Изключителните международни престижи подходиха съществено и с възторг към присъединяване си в семинара с цената на взаимни отстъпки със себе си съумяха да намерят време в в действителност претрупаните си графици, да прелетят хиляди километри, с цел да се съберат в София, и да предложат есенцията на опита и знанията си на своите български сътрудници.

Събитие, което събира на едно място едни от най-хубавите в дизайна

„ Изнасял съм лекции в Съединени американски щати, Русия, Китай… Успели сте да съберете над 300 души – за подобен вид събитие това е извънредно достижение! “, показа с нескрита наслада арх. Делроссо.

И в действителност, гостите освен концентрирано изслушваха препоръчаните хрумвания, само че и търсеха компанията на лекторите в почивките, обсъждаха, разменяха отзиви и контакти, а плануваното за полемика време в края на събитието не стигна за всички въпроси от публиката.

Арх. Делроссо откри семинара с разсъжденията си за архитектурата като полезност сама по себе си, за неразривната взаимовръзка сред архитектура, интериорен и продуктов дизайн, за значимостта от навлизането в дълбочина на главните процеси при проектирането, за работата на архитекта – и живота изобщо – като скоростна надпревара…

Младият, само че извънредно умел и издирван продуктов дизайнер Атила Верес описа за своето динамично и разнопосочно странствуване в света на дизайна, показа вижданията си за преобразяването на живота, бита, средата и човешките действия посредством екосъобразното отношение към промишления дизайн, посредством възстановяване и нашарване на изделията и продуктите, които ни заобикалят, посредством реформаторски метод и извънрамково мислене.

Хасегава Аой стартира изявлението си с философско-психологически опит, в който увлече цялата аудитория. От нея научихме по какъв начин да изградим креативна еднаквост, какви са стъпките и съставените елементи в този развой, какви са смисъла и смисълът му.

Водещи дизайнери и архитекти се готвят за Dibla Design Awards

Инж. Татяна Станчева се трансформира в една от огромните изненади на събитието. Всеки, който е трансформирал дизайна в своя сериозна специалност, а не просто в занимание или източник на креативно задоволство, знае, че той допуска и проведен настоятелен метод. За това и далечната от практическия дизайн тематика за ръководството на планове се оказа извънредно забавна и потребна за слушателите.

Темата притегли такова внимание, че заради огромния интерес на присъствалите и с разрешението на инж. Станчева, приготвяме поместването на конспекта й на уеб страницата на „ Дибла “.

Изабел Пинтадо описа за себе си, за компанията с над 300 проектанти, в чието ръководство взе участие, за опита си в работата с разнородни клиенти, представляващи спорни провокации. Показа образци за идейно въплъщаване и надграждане в интериора; разкри мащаби, налични единствено за най-големите в сектора в международен мащаб; показа разбори, подходи и методология.

Поради покачвания интерес събитието приключи с обща полемика с въпроси от публиката.

Отново беше забавно да се чуят от време на време спорните отзиви на другите експерти, дружно със съответната им аргументация – за естествените материали и техните заместители, за авторските права и отбраната им, за метода към и работата с клиентите.

Освен всичко останало, проектантите имаха неповторимата опция да се срещнат от близко с трима от членовете на интернационалното жури в тазгодишното издание на Dibla Design Award – Хасегава Аой, Федерико Делроссо и Атила Верес, което им разреши да добият още по-ясна визия за опита и престижа, стоящи зад оценките в състезанието.

От платформата "Дибла " се бяха погрижили да получат поддръжката и на 19 водещи компании в сектора у нас. Събитието беше ориентирано към дейни, виновни и амбициозни проектанти, за това и всички компании, подкрепили семинара, получиха внимание.


Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ)

Апартамент в Пловдив, който очарова с интериор (СНИМКИ)

Софийският апартамент, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година  1 Има закъснение на стопанската система ни и то ще продължи  1 Спестих " без да желая " - къде мога да си сменя монетите?  1 Има ли надписване на сметките за ток? --> Пaрите ни  Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година  Има закъснение на стопанската система ни и то ще продължи Има закъснение на стопанската система ни и то ще продължи  Спестих Спестих " без да желая " - къде мога да си сменя монетите?  Има ли надписване на сметките за ток? Има ли надписване на сметките за ток? Не пропускай  Изненадващи сметки за ток, има ли надписване Изненадващи сметки за ток, има ли надписване  Колко бежанци може да одобри България при мигрантска рецесия Колко бежанци може да одобри България при мигрантска рецесия  <br> Там, където <strong> времето е спряло </strong> <br>
Там, където времето е спряло
 <br> <strong> Тест: </strong> Можете ли да познаете на коя страна дава отговор <strong> знамето? </strong> <br>
Тест: Можете ли да познаете на коя страна дава отговор знамето?
Последни  Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна Събитието, което събра в София потвърдени престижи в...  Деца вършат кино в Киномания 2019 Деца вършат кино в Киномания 2019  Кръвни връзки свързват още веднъж доктор Василев и доктор Генадиев Кръвни връзки свързват още веднъж доктор Василев и доктор Генадиев  Хибридното трио на Toyota: Corolla, RAV4 и Camry Хибридното трио на Toyota: Corolla, RAV4 и Camry  <p>Филип Аврамов: Не бих избрал нищо друго с изключение на...</p> Филип Аврамов: Не бих избрал нищо друго с изключение на...  Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на...  <p><strong>10-те най-твърдоглави</strong> породи кучета</p> 10-те най-твърдоглави породи кучета  Димитър Стоянов Без родители и дом, само че с фантазия: Митко и вярата в себе си  <p><strong>Лиъм Хемсуърт</strong> с нова <strong>красавица</strong> до себе си (СНИМКИ)</p> Лиъм Хемсуърт с нова хубавица до себе си (СНИМКИ)  <p>Убийство в Костенец, арестуваха бременна жена&nbsp;</p> Убийство в Костенец, арестуваха бременна жена  Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “ Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “  <p>Пълнолуние в Овен - по какъв начин да използваме тези дни</p> Пълнолуние в Овен - по какъв начин да използваме тези дни  <p>Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за финала на <strong>ONE DANCE WEEK</strong></p> Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за...  Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния  Стряскащо: Българките и румънките отпред по онкозаболявания Стряскащо: Българките и румънките отпред по...  <p><strong>7 знака, </strong>че притежавате<strong> обществена интелигентност&nbsp;</strong></p> 7 знака, че притежавате обществена просветеност  Откриха мъртъв търсен мъж, фамилията подозира ликвидиране Откриха мъртъв търсен мъж, фамилията подозира...  планетата Венера Венера въпреки всичко не е била подобаваща за обитаване  Колко бежанци може да одобри България при мигрантска рецесия Колко бежанци може да одобри България при мигрантска...  <p><strong>Тест:</strong> Можете ли да познаете на коя страна дава отговор <strong>знамето?</strong></p> Тест: Можете ли да познаете на коя страна дава отговор... Всичко от през днешния ден Виц на деня Полицай стопира водач за инспекция: – Употребили сте алкохол! – Не съм! – Очите Ви са зачервени! – Ако ще се наскърбяваме, на Вас пък… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Путин за Грета Тунберг: Може да ви отчайвам, само че … Водещи вести  Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “ Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “  Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания  Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция  Kinetik 07 Това е български електрически автомобил. Параметрите му са впечатляващи  <p>Убийство в Костенец, арестуваха бременна жена&nbsp;</p> Мъж е намушкан и погубен в Костенец  Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си  <p><strong>Голям национален празник е</strong> - кой би трябвало да почерпи</p> Голям национален празник е - кой би трябвало да почерпи  <p><strong>Никол Шерцингер</strong> сподели първокласната си къща (ВИДЕО)</p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР