България рязко ускорява темповете на ваксинация, като за целта пунктовете

...
България рязко ускорява темповете на ваксинация, като за целта пунктовете
Коментари Харесай

Ангелов: Хиляди искат да се ваксинират, кабинетите ще работят 24/7

България внезапно форсира темповете на имунизация, като за задачата пунктовете и кабинетите ще работят 24 часа. Това разгласи във Фейсбук здравният министър проф. Костадин Ангелов.
" Желаещите за ваксина са хиляди! Няма да оставим нито един човек без отбрана против COVID-19. Затова осигуряваме 24-часов достъп до имунизационните кабинети, при нужда. Всеки регионален град е в подготвеност да сътвори гъвкаво работно време на центровете си. Няма да затварят, до момента в който има искащи! ", даде обещание министърът.
 Зелените коридори за имунизация не престават и през седмицата? " Зелените коридори " за имунизация не престават и през седмицата?
" Зелените коридори " за имунизация могат да продължат през седмицата. Ако има задоволителен брой ваксини, ще има такива коридори и през сед...
Ангелов е изпратил заместник-министрите на опазването на здравето и основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев на обиколка из страната, с цел да се реализира оптималната оптимизация на имунизационния развой. Самият Костадин Ангелов през вчерашния ден посети ВМА и " Пирогов ", с цел да се увери на място, че всичко с имунизирането върви по проект.
Как ВМА и персонално ген. Мутафчийски се включиха в слагането на имунизациите - .
Днес е третият ден от всеобщата имунизация у нас, а искащите са многочислени. Пред лечебните заведения се извиват дълги опашки от хора, очакващи да получат бленуваната ваксина и да се върнат към естествения живот. Все повече от искащите са младежи. В огромните столични лечебни заведения се ваксинират стотици, огромен е ползата и в регионалните градове. Ангелов: По-добре да се чака за ваксина, в сравнение с за кола за спешна помощ
Поради огромния интерес здравните управляващи обмислят " зелените коридори " за имунизация да останат през седмицата, а персоналните лекари могат да стартират да имунизират от понеделник.
 Разкази на очевидци: Как протича имунизацията против ковид в София? Разкази на очевидци: Как протича имунизацията против ковид в София?
" Въпреки сериозния и непрекъснат напор от отзовали се на самодейността на Пирогов да се даде опция за имунизиране на всички же...
В момента работят всички 318 имунизационни центрове в страната, ситуирани на територията на РЗИ, лечебните заведения и поликлиниките. 
Здравният министър е доста удовлетворен от темпото на имунизация. " Надеждата е в нашите ръце! ", приключи Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР