България Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността Държавният глава призова управляващите

...
България Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността Държавният глава призова управляващите
Коментари Харесай

Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността

България Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността Държавният глава прикани ръководещите да отговорят на въпросите по какъв начин са придобили средствата за закупуването на първокласните си жилища и за това от кое място имат пари да образоват децата си в елитни университети  Надежда Неменски 19 април 2019, 23:25  Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността Източник: БГНЕС
резидентът Румен Радев съобщи пред Българска национална телевизия: „ Обхватът на абсурда с жилищата на властта е опасност за националната ни сигурност, то надвишава мащабите на една имотна договорка. Скандалът уронва държавността и нашия имидж на открито и към този момент се шири в международните медии”.

Държавният глава разяснява и обвиняванията за произхода на своята недвижима благосъстоятелност. „ Няма нищо общо.

Аз не натрупвам жилища .

Имам едно жилище и е добито преди да вляза в политиката. Мога да потвърдя всеки един лев. Това са обезверени опити на властта да изкара, че всички сме маскари и по този начин да се размие абсурда “, акцентира президентът. „ Всичко ми е обществено и ясно е разказано в моята имотна декларация. Жалките опити на властта да ме въвлекат в техните имотни далавери ме вършат още по-непоколебим “, съобщи Радев.

Държавният глава прикани ръководещите да отговорят на въпросите по какъв начин са придобили средствата за закупуването на първокласните си жилища и за това от кое място имат пари да образоват децата си в елитни университети. „ Тук не става дума за измислени морални стандарти. Напротив, в случай че желаеме най-сетне да сме естествена европейска страна, „ Апартамент гейт “ би трябвало да има последици”, безапелационен е Радев.

Според него „ Апартамент гейт “ е исторически късмет, тъй като най-сетне имаме реакция и публичен напън .

Той прикани съответните органи да се сезират и да разкрият парцелите и офшорните сметки зад граница и в случай че има нарушавания те да бъдат върнати назад в страната ни.

Според Радев последният Консултативен съвет по национална сигурност сподели, че политиците нямат воля да се борят с корупцията. „ Предстоящите избори би трябвало да са транспарантни и почтени. Правителството би трябвало да обезпечи машините за гласуване”, прикани президентът, разяснявайки идния избор за Европейски парламент в края на май.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР