България, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Полша са подписали общ

...
България, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Полша са подписали общ
Коментари Харесай

6 страни подписаха общ документ за Мобилност

България, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Полша са подписали общ документ, призоваващ за преразглеждане на  пакета „ Мобилност ”. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където се организира среща на върха.

 

„ Толкова доста кръпки му се сложиха, че загуби първичния си смисъл. Изпратихме го на Европейска комисия, на Народното събрание и на всеки, който може да вземе отношение. Целта е да го преразглеждаме ”, съобщи Борисов.

В документа министър председателите на тези страни настояват да се вземе под внимание резултатът на някои от ограниченията в пакета, които имат съществено отражение както стопански, по този начин и върху зелените климатични политики на Европейски Съюз.

Мобилният пакет е в развой на договаряния сред трите съществени европейски институции, където към момента може да претърпи промени. Очаква се преговорният развой да завърши до няколко месеца.

През последните дни нашият транспортен бранш показа икономическо изследване за въздействието на някои от заложените ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР