България Река Гюрля излезе от коритото си, ситуацията в други

...
България Река Гюрля излезе от коритото си, ситуацията в други
Коментари Харесай

Река Гюрля излезе от коритото си, ситуацията в други райони

България Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други региони Каква е информацията досега 2 юни 2019, 17:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други региони
Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други региони
 Кметът на пловдивския регион
Кметът на пловдивския регион " Северен " остава в ареста
 Историята на това момче носи заглавието
Историята на това момче носи заглавието " Уроци на живот "
 Димитър Николов: Предстоят съществени разбори в ГЕРБ
Димитър Николов: Предстоят съществени разбори в ГЕРБ
 След бурята: Хасково се трансформира в море
След бурята: Хасково се трансформира в море
 Дете, потърпевшо от полицейска граната: Сега съм добре
Дете, потърпевшо от полицейска граната: Сега съм добре
 Опасно време ни чака в неделя
Опасно време ни чака в неделя
 Гешев: Кметът Ралев желал рушвет от 60 хиляди лева
Гешев: Кметът Ралев желал рушвет от 60 хиляди лева

ека Гюрля в с. Средногорово, област Казанлък излезе от коритото си и наводни десетки дворове, съобщи БГНЕС.

Екипи на пожарната са изчакали да преминат поройните дъждове и са изпомпили водата.

Хората споделят, че такова знамение не са виждали до момента в селото. Очаква се през днешния ден да продължи да вали и това тормози хората, които живеят към реката.

След проливните дъждове към този момент най-тежка остава обстановката в Хасково. Повече четете тук.

Каква е ситуацията в някои от другите елементи на страната:

Стара Загора

Няколко къщи в град Николаево са наводнени поради проливния дъжд. Това заяви за Агенция "Фокус “ Мадлен Пеева от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора. Пострадалите парцели се намират в ниската част на града. Отчетените количества превалявания са към 30 л/кв.м.

Пеева изясни, че тази заран поради изобилните превалявания река Гюрля е излязла от коритото си край село Средногорово.

Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица, на притоците им, деретата и водостоците. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Мярката е по отношение на изобилните превалявания. Държи се непрекъсната връзка с кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в общината. Под наблюдаване е и проводимостта на речните корита, изключително в частта под мостовете.

Към 12.00 ч. равнището на Янтра в кв. "Чолаковци “ е било 3.40 метра, а три часа по-късно е спаднало до 3.13 м. Критичната стойност е 6.50 метра.

На всеки 15 минути в контролния център в Община Велико Търново постъпва настояща информация за равнищата на водите, събирана от радарните датчици на телеметричната система. Тя предава в действително време данни от кв. "Чолаковци “, Килифарево и село Пушево. Към момента се регистрира спад на водните равнища и на трите места.

Няма подадени сигнали за спешни или бедствени обстановки в обитаемоте места на територията на община Велико Търново. Всички общински язовири са в приемливо експлоатационно положение и имат задоволително потенциал за вдишване на водата от дъждовете.

Пазарджик

Проливен дъжд, съпроводен с вятър, вали в Пазарджик, съобщи "Фокус ". На места по улиците към този момент са се образували завирявания. Трафикът в централната градска част е натоварен, като на някои кръстовища се образуват колони от коли. Натоварено е придвижването и по входно-изходните артерии на Пазарджик.

Най-интензивно е придвижването в региона на градския пазар и по булевардите "България” и "Христо Ботев”, както и по улиците "Пловдивска”, "Цар Иван Шишман” и "Княгиня Мария Луиза”. Засилен е трафикът и по улиците към пешеходната зона. Струпване на коли има и в региона на моста на река Марица, а също и по околовръстния път в посока Пловдив.

София

Няма сигнали за съществени произшествия по отношение на дъжда в София. Това сподели Красимир Димитров шеф на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община за ситуацията в София поради преваляванията. Той добави, че има 4-5 сигнала, които са обработили. По думите му те касаят заливане с вода на част от пътното платно, до момента в който водната маса успее да се оттече в шахтите.

"Правим обходи на централната градска част и на главните булеварди. Имаме четири екипа, които са в подготвеност да реагират “, изясни той. Димитров акцентира, че няма проблеми с градския превоз в резултат на дъжда.

Временно е лимитирано придвижването по основен път София - Варна заради затруднение.

Интензивният дъжд и свлечени кални маси на пътното платно доведоха до затваряне на пътя. На място екипи разчистват пътя.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР