България Разследване разкри как забогатяха синовете на кмета на Ракитово

...
България Разследване разкри как забогатяха синовете на кмета на Ракитово
Коментари Харесай

Разследване разкри как забогатяха синовете на кмета на Ракитово

България Разследване разкри по какъв начин забогатяха синовете на кмета на Ракитово Общинска поръчка за 350 000 лв. е дадена на компания, основана 5 дни по-рано 14 юни 2020, 19:28  Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова
Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова
 Тити Папазов: Проектозаконът ще удари по
Тити Папазов: Проектозаконът ще удари по " Левски ", ще отидем на последно място
 Председателят на АПИ: Част от ремонтите на Автомагистрала
Председателят на АПИ: Част от ремонтите на Автомагистрала " Тракия " би трябвало да завършат до края на юни
 Нощните заведения отварят на 15 юни
Нощните заведения отварят на 15 юни

" Повече не устоявам ": Защо Кристо напусна България
 Нинова предложи проект за възобновяване от рецесията
Нинова предложи проект за възобновяване от рецесията
 Обвинение за мъжа, блъснал 2 пъти жена в Самоков
Обвинение за мъжа, блъснал 2 пъти жена в Самоков
 Раздор в Българска социалистическа партия преди пленума
Раздор в Българска социалистическа партия преди пленума

азследване разкри по какъв начин забогатяха синовете на кмета на Ракитово.

"Кметът Холянов насочва целия финансов запас от общината към компаниите на синовете си. Показателен даже фрапиращ образец е доставката на горива и смазочни материали към общината от компания, която всички знаем, че е сложена компания. Поставена компания на сина на кмета ".

Това изясни общинският консултант от Ракитово Георги Тупаров, който потърси екипа на NOVA, с цел да разкрие какво се случва в общината.

Журналистът Васил Иванов реши да ревизира правилно ли е това. И ето какво разкри.

През 2016 година община Ракитово взема решение, че ще й трябват горива и смазочни материали на стойност 350 000 лв.. Възползвайки се от малка врата в Закона за публичните поръчки, общината не прави конкурс, в който да вземат участие няколко компании, а се стопира на разновидността „ Пряко договаряне без съобщение “.

Тоест комисията, назначена от кмета, сама търси и намира компания, с която да подписа контракт и общината да заплати на тази компания 350 000 лв. за доставка на горива. По тази скица общината избира компания „ Петро 2016” и подписва контракт с нея. А компания „ Петро 2016” е основана 5 дни преди решението на общината да разпореди поръчката навръх нея. Фирмата държи горивото за общината в контейнер на бензиностанцията на огромния наследник на кмета – Щерян Холянов.

Собственикът по документи на компания „ Петро” дава банково пълномощие на сина на кмета, с което го упълномощава, да се разпорежда независимо и без ограничавания с парите в сметката на компанията. На банковото пълномощие са подписите на притежателя по документи на компания „ Петро”, на сина на кмета, както и на банковия чиновник, участвал при издаването му. Собственикът по документи на компанията в действителност е елементарен служащ в дърводелския завод на сина на кмета - Стоил Адамов.

Екипът на NOVA потърси кмета Костадин Холянов. Завари го в кабинета му в общината в компанията на трима от заместник-кметовете. В един миг те и вербално, и даже употребявайки физическа мощ, пробваха да пресечен изявлението.

Сина на кмета също избяга от камерата, избяга и служащият Стоил Асамов.

Екипът на малкия екран се опита още веднъж да открие кмета Холянов, с цел да довърши изявлението си с него. До края на деня обаче той не се появи в къщата си, нямаше го и в първокласния му хотел в близкия курорт "Цигов чарк " на брега на язовир Батак. Половин час преди края на работния ден към момента не се беше върнал и в общината, която напусна в 09:00 сутринта, посред изявлението.

Кметът Холянов не се появи в общината и на другия ден. Вместо това изпрати писмо до шефовете на NOVA и Съвет за електронни медии, в което се оплака, че екипът ни е нахлул в кабинета му без разрешение, прекъснал е оперативка. Помолен да напусне, журналистът Васил Иванов отказал и се държал „ нагло”.

В кабинета на кмета обаче най-яростно с думи и физическа мощ се хвърли да го закриля Ангел Кожухаров – заместник-кмет с сектор „ Незаконното строителство”. Човекът, който се бори с противозаконното строителство в общината и би трябвало да го отстранява. Но той освен, че не го отстранява, а самият той строи нелегално постройка с изключително огромни размери. Това е установено от ДНСК, а на кмета Холянов е даден 20-дневен период да издаде заповед за доброволното й унищожаване от притежателя – заместник-кмета по противозаконното строителство. Научихме, че този период е изминал в деня преди появяването на екипа ни, а кметът Холянов към момента не я е издал. След тези дребни отклонения, показващи образно разбиранията на общинското управление за истина и морал, се връщаме към дейностите на кмета Холянов. Според локалните хора далаверата за 350 000 лв. е единствено една от аферите на кмета Холянов.

„ Всички бягат, тъй като всичките знаят в каква каша са и в каква верига са подредени. Тук е феодално ръководството. Всичко зависи и се дава от кмета единствено на избрани компании, които са доближени към него - главно на синовете му, дърводобива и дървопреработването. Там също всичките търгове или в случай че изобщо има търгове, тъй като напоследък няма и търгове, всички търгове се дават на двамата сина на кмета. Мога да ви заведа да погледнете с какви количества дървен материал разполага и единият, и другият и да ги сравним с останалата конюнктура в града. Сами да прецените кой с какъв финансов запас разполага. Общинският горски до преди три месеца беше назначен на четири часа в Община Ракитово и на четири часа в една от компаниите на един от синовете на кмета Холянов. Сутрин изпраща от гората дървения материал, след обяд го посреща във компаниите на сина на кмета. Говорим за търгове с общинска гора и корист с общинска гора”, изяснява Георги Тупаров, общински консултант в Община Ракитово.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте цените за отмора в 27 страни  1 София става все по-евтина за живот  1 Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си  1 С какъв брой се подвигна междинната пенсия у нас за последните 8 години --> Пaрите ни  Вижте цените за отмора в 27 страни Вижте цените за отмора в 27 страни  София става все по-евтина за живот София става все по-евтина за живот  Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  " Повече не устоявам ": Защо Кристо напусна България  <br> Ангел Кунчев: Някои отидоха прекомерно надалеч <br>
Ангел Кунчев: Някои отидоха прекомерно надалеч
 Големият летен хороскоп, какво следва за всяка зодия Големият летен хороскоп, какво следва за всяка зодия  Къде у нас е най-евтин бензинът. Какви ще са цените през лятото Къде у нас е най-евтин бензинът. Какви ще са цените през лятото Последни  <p>Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово&nbsp;</p> Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово  Кирил Добрев Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова  Земетресение от 5,9 в Турция, ранени Земетресение от 5,9 в Турция, ранени  Домашен арест за мъжа, прегазил жена в Самоков Домашен арест за мъжа, прегазил жена в Самоков  България подготвена да се причисли към евроинициативата за ваксина за COVID-19 България подготвена да се причисли към евроинициативата...  Константин Папазов Проектозаконът ще удари по "Левски ", ще...  Представителят на Оперативния щаб, математикът проф. Николай Витанов Случаите на COVID-19 може да доближат петцифрено...  <p>До 10 година затвор за опозоряване на монументи във Великобритания&nbsp;&nbsp;</p> До 10 година затвор за опозоряване на монументи във...  Недоволство в село Изгрев, сложено под карантина Недоволство в село Изгрев, сложено под карантина  Сушант Сингх Раджпут Голяма боливудска звезда се самоуби  <p>COVID-19: Какво се случва с учебните заведения по света&nbsp;</p> COVID-19: Какво се случва с учебните заведения по света  Два месеца без топла вода за 4 огромни квартала Два месеца без топла вода за 4 огромни квартала  5 пъти, в които хората са били уверени, че светът ще свърши 5 пъти, в които хората са били уверени, че светът ще...  Медицинска сестра от детска градина в София е с ковид Медицинска сестра от детска градина в София е с...  Излекувани от COVID-19 станаха донори на плазма Излекувани от COVID-19 станаха донори на плазма  Кога отварят границите в Европа Кога отварят границите в Европа  Баскетболът и волейболът ни също са против измененията в Закона за <a href=хазарта " /> Баскетболът и волейболът ни също са против измененията в...  <p>Рекорден брой инфектирани с ковид в Македония</p> Рекорден брой инфектирани с ковид в Македония  И Лудогорец се разгласи срещу измененията в Закона за <a href=хазарта " /> И Лудогорец се разгласи срещу измененията в Закона за...  От през днешния ден се затваря за придвижване сектор от Южната дъга От през днешния ден се затваря за придвижване сектор от Южната дъга Всичко от през днешния ден Виц на деня Шеф на психиатрия към основната сестра: - Петрова, за стотен път Ви споделям да не отговарята на позвънявания с " Не ви слушам, тука е някаква… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура  3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица  Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 юни Водещи вести  Земетресение от 5,9 в Турция, ранени Земетресение от 5,9 в Турция, ранени  Представителят на Оперативния щаб, математикът проф. Николай Витанов Проф. Витанов: Случаите на COVID-19 може да доближат петцифрено число наесен  Два месеца без топла вода за 4 огромни квартала Два месеца без топла вода за 4 огромни квартала  <p>Рекорден брой инфектирани с ковид в Македония</p> Рекорден брой инфектирани с ковид в Северна Македония  Домашен арест за мъжа, прегазил жена в Самоков Домашен арест за мъжа, прегазил жена в Самоков  България подготвена да се причисли към евроинициативата за ваксина за COVID-19
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР