България разполага с по-малко от една година, за да изпълни

...
България разполага с по-малко от една година, за да изпълни
Коментари Харесай

Обмислят механизъм за защита на бедните при приемане на еврото

България разполага с по-малко от една година, с цел да извърши предписанията на Европейската централна банка и Eвросъюза за влизане в чакалнята на еврозоната. Това на процедура значи стягане на банковата система и подготовка на стопанската система и на ценовите нива. Около това мнение се сплотиха специалисти на конференция на тематика участието ни във валутния механизъм, считан за последна стъпка преди приемане на еврото.

,,Не самият напредък на цените, а чувството за растежа на цените, това, което го имаше в първите страни членки. Обикновено това чувство го има, защото по-бедните хора купуват доста постоянно евтини артикули, само че те са стоките, в които закръгляващият резултат от въвеждане на еврото е най-голям'', показа пред камерата на Българска национална телевизия Калин Христов, подуправител на Българска народна банка.

Калин Христов предложи наложително основаване на надзорен механизъм, който да подсигурява, че най-уязвимите от обществена позиция хора няма да бъдат най-засегнати. България продължава да изостава от останалите страни членки във връзка с приходите.

,,Данните излязоха преди две седмици за 2017 година, съгласно тях сме приблизително 50% от ценовото ниво в Европа и 50% от прихода на глава на населението'', добави Христов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР