България разполага с инструменти, които може да използва, за да

...
България разполага с инструменти, които може да използва, за да
Коментари Харесай

България имала инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите

България разполага с принадлежности, които може да употребява, с цел да спре влизането на Северна Македония в Европейски Съюз във всеки един миг от договарянията, увери през днешния ден пред Би Ти Ви зам-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той посочи, че те ще бъдат употребявани, в случай че Северна Македония не извършва изискванията на контракта за добросъседство или още веднъж се опита за злоупотреби с историята.

Ако България не възрази началото на договарянията на Скопие с Европейския съюз би трябвало да стартират на 17 октомври. Георгиев уточни, че е обезпокоен от това, че сега има отсрочване и закъснение във връзка с изчистването на противоречивите моменти в историята на двете страни.

Той засяга седмата среща на смесената българо-македонска комисия за исторически и просветителни въпроси, провела се на 12 септември, която беше избрана като " най-безплодната ", само че не и " най-спокойната ", откогато започнаха съвещанията. " Никога не сме казвали, че нашата поддръжка е даденост ", означи по този мотив зам-министърът.

Коментирайки вчерашните съвещания при президента по тематиката, Георгиев уточни, че има единна позициите сред обособените партии в държавното управление за Северна Македония. След тях министър председателят Бойко Борисов прикани политиците в Скопие да схванат, че евроинтеграцията зависи от тях, и не трябва да не престават с " убийствената война " на пропагандата.

В същото време също през вчерашния ден новосъздаденият от Цветан Цветанов Евроатлантическия център за сигурност (ЕАЦС) разгласи, че ултимативният звук, с който българският политически хайлайф приказва на Северна Македония, носи съществени опасности за интереса както на София, по този начин и на Скопие, а и на съдружниците и сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР