България разбра съперника си в Световна група II за Купа

...
България разбра съперника си в Световна група II за Купа
Коментари Харесай

Жребият за Купа Дейвис: България ще търси реванш от Южна Африка на родна земя

България разбра противника си в Световна група II за Купа " Дейвис ". Жребият не беше изключително благоразположен към нашите момчета, тъй като те още веднъж ще би трябвало да премерят сили с тима на Южна Африка. Националите ни се се изправиха против същия противник преди тъкмо три години, когато гостувахме в Кейптаун и допуснахме проваляне с 1:4 победи. Сега обаче конфликтът ще се поведе на родна земя в интервала 16-18 септември, а по този начин представителният ни отбор ще има опция да дефинира мястото за идните срещи и евентуално изборът ще попадне върху откритите червени кортове на Българския народен тенис център, тъй като африканците не са особени фенове на алената настилка.

Опонентите ни несъмнено разполагат със сериозна класа в състава си, в чиито редици личат имената на Лойд Харис и Равен Клаасен. Харис е класиран под номер 44 в ранглистата на ATP и е побеждавал всеки един всред Григор Димитров, Димитър Кузманов и Александър Лазаров, само че пък е допускал проваляне от младия Адриан Андреев. Клаасен пък е най-опитният играч в селекцията на противника и може да се похвали с достигането на два финала от Големия Шлем при игрите по двойки.

" Последния път загубихме от тях, тъй че сигурно няма да е елементарен мач. Познаваме състава на Южна Африка, имат доста мощни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, много трансформира нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са доста по-добри на твърда настилка. Така че считам, че това ще са главните разлики. Несъмнено сложен конкурент, само че не и неизпълним " - разяснява българският капитан Валентин Димов.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР