България Радев пред протестиращите: България не е собственост на олигарсите

...
България Радев пред протестиращите: България не е собственост на олигарсите
Коментари Харесай

Радев пред протестиращите: България не е собственост на олигарсите

България Радев пред протестиращите: България не е благосъстоятелност на олигарсите За втори ден жители показват поддръжката си за президентската институция. А пред Министерски съвет се организира и митинг в поддръжка на държавното управление 10 юли 2020, 18:54  Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
 Борисов: Ето го продължението на сюжета
Борисов: Ето го продължението на сюжета
 Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
 Обвинения за Милушев и Узунов
Обвинения за Милушев и Узунов
 ГЕРБ изиска оставката на шефа на НСО, Радев отговори
ГЕРБ изиска оставката на шефа на НСО, Радев отговори
 Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2
Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2
 Гешев: Няма да съобразяваме дейностите на прокуратурата с изявления на политици
Гешев: Няма да съобразяваме дейностите на прокуратурата с изявления на политици
 Слънце и високи температури и през идващите дни
Слънце и високи температури и през идващите дни

през днешния ден се организира митинг пред президентството. За втори ден жители се събраха пред "Дондуков " 2, с цел да изразят поддръжката си за президентската институция.

Те се оповестиха срещу основния прокурор Иван Гешев и държавното управление.

Причината е осъщественото следствие против двама съветници на Румен Радев – Пламен Узунов и Илия Милушев, за които стана ясно, че са изнасяли класифицирана информация.

Обвинения за Милушев и Узунов

Радев: Нека ми се възстановят пълномощията за НСО

Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2

В 18:30 часа към протестиращите още веднъж се причисли и президентът Румен Радев.

"Няма да се разделяме! Не сме тук, тъй като сме идентични. Тук сме, с цел да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни. Имаме ясно кредо – независимост, правда, правдивост за всеки един в България. Да кажем "не " на политическите репресии и на произвола, на популизма, който убива правовата страна ", съобщи Радев.

"България не е благосъстоятелност на олигарсите – тя е за всички нас. Тук сме, с цел да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване ", сподели още президентът.

И добави: "Европа не може повече да гледа на България с необятно затворени очи ".
Засилено полицейско наличие пред Президентството  полиция президентство  полиция президентство  полиция президентство  полиция президентство
"Протестът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила ", сподели още Радев.

"Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофби, няма да се разделяме на българи и турци, както някои в своето изтощение се пробват още веднъж да разиграват етническата карта, няма да го допуснем, тъй като имаме ясно кредо: Свобода, правда, правдивост за всеки един в България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме, с цел да защитим свободата си. Тук сме, с цел да кажем: Не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, не на популизма, който убива правото и правовата страна ", сподели президентът Радев.

По думите му, през днешния ден на площада се взема решение бъдещето на България - "не във Facebook, не на масата, а точно тук ". И добави, че през днешния ден и в идващите дни "ще напишем историята, от която няма да се срамим - всички дружно! ".

Президентът добави, че излезлите на митинг са тук, с цел да кажат - "Не на страха, на който се опира мафията ", както и "за да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване, с цел да не може мафията да се самовъзпроизвежда ".

Румен Радев предизвести, че в идващите дни мафията ще сее ерес, ще очерня водачите на митинга, ще провежда контрапротести и провокации, ще внушава, че протестиращите са платени. След това попита събралите се жители дали са платени, а те дадоха отговор с крясъци - "Не ". И добави, че платените митинги са там, където са рейсовете. Той приключи изказването си с репликата, с която завърши и вчерашното си послание към протестиращите - "Мутри - вън! ".

Във връзка с митинга, проведен от партия ГЕРБ довечера пред Министерски съвет, президентът Радев се обърна към събралото се голям брой с молба да не бъдат никога нападателни "към нашите братя и сестри ", които са "там от насила и боязън ". И прикани жителите - "нека им помогнем да се освободят от страха и от принудата, уверен съм, че те ще го създадат скоро ".

В 19:00 пред Министерския съвет се организира и митинг в поддръжка на държавното управление.

Поводът за недоволството им е вчерашното изказване на президента Румен Радев, който употребява изречението: "Мутри, вън ", когато слезе измежду протестиращите.

Радев измежду протестиращите: Мутри – вън.

След тяхното идване, протестиращите пред президентството започнаха да скандират "Мафия ". Полицейското наличие в региона е засилено.

Очаквайте детайлности

Борисов: Ето го продължението на сюжета

Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата

Христо Иванов не беше позволен до брега на парцел, обвързван с Доган
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
6 коментара Водещи  Радев пред протестиращите: България не е благосъстоятелност на олигарсите Радев пред протестиращите: България не е благосъстоятелност на олигарсите  Борисов: Ето го продължението на сюжета Борисов: Ето го продължението на сюжета  ГЕРБ изиска оставката на шефа на НСО, Радев отговори ГЕРБ изиска оставката на шефа на НСО, Радев отговори  Съдът в Турция позволи смяна на статута на Съдът в Турция позволи смяна на статута на " Света София " в Истанбул  1 Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  1 До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  1 220 камери на КАТ от през днешния ден наблюдават за високи скорости --> Пaрите ни  Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  До 36 000 лв. <a href=бонус за ректор на ВУЗ " /> До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> <br>

 <br> Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата <br>
Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата
 От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта  Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Виц на деня Млад мъж към русата си брачна половинка: - Защо тази чорба е без месо? - Не знам. Приготвих я тъкмо по готварската книга, която е останала…
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Учени откриха нов признак на COVID-19 Учени откриха нов признак на COVID-19 Учените акцентират, че това са единствено първите стадии на проучването  Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Деп твърди, че обвиняванията, повдигнати от Хърд са „ машинация ”  Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Роднините на нидерландски жертви подадоха тъжба с искане Русия да поеме отговорност за случая, който умъртви всички на борда  Майкъл Джаксън Майкъл Джаксън се страхувал от ликвидиране дни преди гибелта му Това разкрива скришен дневник на Краля на поп музиката  От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 Това е една от спомагателните ограничения, взети по време на съвещанието на гръцкия министър председател с отрасловите министри  <p>След Брекзит: &quot;Пожарен&quot; фонд, предизвестие за бизнеса&nbsp;</p> Европейски Съюз с " пожарен " фонд за последствията от Брекзит, Барние предизвести бизнеса Очаква се държавното управление на Борис Джонсън да показа преразгледани проекти за своята гранична политика през идната седмица  Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. 19,4% e растежът на чистия размер на вложенията, съгласно изследването AdEx 2019 на IAB България  " Пътна полиция " с акция против високата скорост Ще се правят и инспекции и за шофиране след използването на алкохол и опиати  Къде мобилният интернет е най-скъп и къде най-евтин Къде мобилният интернет е най-скъп и къде най-евтин Има ясно разделяне сред страните във връзка с цените на мобилните данни  Затварят за свиждания обществените услуги с целодневна грижа Затварят за свиждания обществените услуги с целодневна грижа Близките на настанените ще могат да получават информация по телефон, е-поща или различен, изключващ пряк контакт  „ Излекувани “ в „ Темата на NOVA “ „ Излекувани “ в „ Темата на NOVA “ Истории от първо лице за живота след ковид  Интересът към компютрите се завръща, само че за малко Интересът към компютрите се завръща, само че за малко Покупките на нови устройства се усилват макар пандемията  <p>Прокуратурата откри нарушавания при градежа на небостъргачa &quot;I tower&quot;</p> Прокуратурата откри нарушавания при градежа на небостъргачa " I tower " в столицата Издадени са две заповеди за прекъсване на осъществяването на градежите  Николов: Кандидатстване единствено с матура е късмет за висшето ни обучение Николов: Кандидатстване единствено с матура е късмет за висшето ни обучение Онлайн формата на подготовка е изключително подобаваща и за системата на образованието през целия живот Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР