България Радев и Орбан за миграцията и сътрудничеството между двете

...
България Радев и Орбан за миграцията и сътрудничеството между двете
Коментари Харесай

Радев и Орбан за миграцията и сътрудничеството между двете страни

България Радев и Орбан за миграцията и съдействието сред двете страни Президентът е в Унгария, където се срещна с Орбан  Виолета Русенова 14 юни 2019, 19:55  Радев и Орбан за миграцията и съдействието сред двете страни Източник: БГНЕС
артньорството сред България и Унгария е построено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е без значение от политическите промени, в която и да е от двете страни, беше общата позиция на президента Румен Радев и унгарския министър-председател Виктор Орбан, които организираха среща в Будапеща в границите на формалната аудиенция на българския президент в Унгария.

Двамата бяха безапелационни, че Европейският съюз към момента няма спешен проект при положение на неочакван миграционен напън по външните европейски граници и това би трябвало да се промени.

Обсъдено беше и двустранното съдействие в областта на енергетиката, методите в двете страни за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни запаси.

Българският държавен глава оцени високо дейната политика на унгарското държавно управление, ориентирана към основаването на вероятности за професионална реализация на младежите в Унгария и за даването на обществени и данъчни облекчения на фамилиите.

Във втория ден от формалната аудиенция в Унгария президентът Румен Радев се срещна и с ръководителя на Народното събрание Ласло Кьовер. По време на диалога беше откроено положителното междупарламентарно съдействие, което разкрива удобни вероятности за следващо задълбочаване на другарските връзки сред България и Унгария.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР