България Радев: Аз не каня магистрати вкъщи Според президента консултациите

...
България Радев: Аз не каня магистрати вкъщи Според президента консултациите
Коментари Харесай

Радев: Аз не каня магистрати вкъщи

България Радев: Аз не поканвам магистрати у дома Според президента консултациите за избор на нов основен прокурор са значими  Виолета Русенова 19 май 2019, 16:18  Радев: Аз не поканвам магистрати у дома Източник: БГНЕС
з не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда, сподели в Благоевград президентът Румен Радев.

Държавният глава участва на тържествената гала по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България (АУБ) в Благоевград. На къс брифинг президентът отговори на премиера Борисов за срещите му с магистрати, разяснява и договорката за американските изтребители.

Радев организира срещи за избора на нов основен прокурор, а министър председателят уточни, че това не е работа на властта.

„ Мисля, че това е една изкуствена драма, всички знаят доста добре, че не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони по принцип, не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона. Затова мисля, че тези съвещания дават отговор на упованията за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури за избора на нов основен прокурор. Защото обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност “, сподели президентът Румен Радев.

„ Аз мисля, че откакто държавното управление и Народното събрание задраскаха спортната процедура, която е поръчител за реализиране на най-хубави условия за България, към този момент мъчно можем да приказваме за предложение. Правителството одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече, само че не споделят какъв брой, тъй като виждате - идват избори”, съобщи Радев.

В началото на церемонията президентът поздрави 197 бакалаври от 17 страни и 21 магистри по бизнес администрация за управителни фрагменти.

57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и Съединени американски щати. И тази година най-вече са завършващите „ Бизнес администрация “ (39%), следвани от „ Журналистика и всеобщи връзки “ (13%), „ Икономика “ (11%) и „ Информационни системи “ (11%). Благодарение на просветителната система liberal arts, 63% приключват висшето си обучение с две специалности. АУБ е единствената просветителна институция в района, която дава тази опция и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

Почетен оратор на тазгодишната гала бе Валдрин Лука, министър на икономическото развиване на Косово, който приключва Американския университет в България през 2005 година със специалности „ Икономика “ и „ Информационни системи “.

Приветствия към випуска сервираха и Иван Манев, ръководител на Настоятелството на АУБ, Джулия Уоткинс, президент емеритус на АУБ (1993 – 2003), както и Дрейк Уейзърт, консултант по публичните въпроси при посолството на Съединени американски щати в България. От името на завършващите бакалаври приветствен адрес насочи Айла Байжомартова, а от магистрите – Александър Грамадов. Церемонията продължи с връчване на премията на Н. Ц. В. Княгиня Мария-Луиза за изтъкнат ученик на АУБ и отсъждане на почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на проф. Минко Балкански.

Вярвам, че младежите от десетки страни, които избраха да завършат Американския университет в Благоевград, ще дадат образец на своето и идващите генерации за това, че достоверният и дълготраен триумф изисква висока персонална мотивация, цялостна отдаденост и дисциплинираност. Това съобщи президентът Румен Радев.

„ Преследвайте фантазиите си и използвайте всяка опция пред вас за положителното на нашето общо бъдеще “, съобщи президентът на абитуриентите и им пожела триумф. Румен Радев изрази вяра, че с просветените си познания и мощно водачество младежите ще допринесат за развиването и благополучието на нашите общества.

Президентът открои и ежедневните старания на управлението и преподавателите на университета за качествено обучение и перспективни умения, отдадени на бъдещето на младежите, които, по думите му, ще дават резултат години напред.

Преди церемонията президентът Румен Радев беседва със Стивън Съливан - президент на Американския университет в Благоевград.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР