България проучва възможности за доставяне на новата американска ваксина „Новавакс“

...
България проучва възможности за доставяне на новата американска ваксина „Новавакс“
Коментари Харесай

България проучва възможности за доставка на Новавакс от Швеция

България изследва благоприятни условия за снабдяване на новата американска ваксина „ Новавакс “ от Швеция, разгласи по време на парламентарния надзор здравният министър Асена Сербезова.

„ Следва да се проведат договаряния с Швеция или друга страна членка, т.е. ние към този момент не можем да се възползваме от опциите на контракта, само че сме влезнали в диалози с Швеция. Или да се проведат договаряния за дарения на дози от тази ваксина от страна членка на Европейски Съюз за България – това също е една алтернатива “, изясни тя.

България е отказала доставки на „ Новавакс “ поради задоволителни количества от към този момент прилаганите ваксини у нас. Това решение е взето от служебния кабинет още през август предходната година.

Министър Сербезова сподели още, че за подписване на съглашение следва да се извърши процедурата, планувана в закона за интернационалните контракти. А в случай че тези съглашения плануват дела за арбитраж и използвано задгранично право, то следва да има ратификация от Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР