България Протест за кмета на Божурище Гледат мярката му, докато

...
България Протест за кмета на Божурище Гледат мярката му, докато
Коментари Харесай

Протест за кмета на Божурище

България Протест за кмета на Божурище Гледат мярката му, до момента в който това се чака негови другари се събраха  Виолета Русенова 6 юни 2019, 15:15  Протест за кмета на Божурище Източник: БГНЕС
лизки и другари стачкуваха в поддръжка на кмета на Божурище Георги Димов, чиято мярка за неотклонение се гледа през днешния ден от Апелативния спецсъд. Магистратите би трябвало да решат дали Димов да остане в ареста, откакто предходната седмица спецсъдът взе за него мярка за неотклонение “задържане под стража”.

„ Това не е митинг, тук сме се събрали единствено близки и другари. Искаме да се знае, че нашият кмет е почтен и всичко има една цел и тази цел е просто той да бъде отхвърлен от кметските избори”, съобщи брачната половинка на арестувания кмет Десислава Велкова.

По време на съвещанието в двора на съда се събраха хора, с цел да го поддържат. Те споделиха, че са поданици на общината, другари, близки, родственици и подчертаха, че това не е митинг, а поддръжка.

Владислава Симеонова, която е зам.-кмет на общината, сподели, че “тази грозна, показна акция сега се е отразила на цялата община и хората са отвратени от протичащото се и към този момент го подкрепят”. “Така, че сигурно, господин Димов ще завоюва идните локални избори и тъкмо за това не е комфортен и там е проблемът”, сподели тя.

Десислава Велкова, сподели, че кметът Георги Димов не е комфортен на единици хора от локалния бизнес и на част от общинските съветници, които са бъдещи претенденти за кмет.

Протестиращите демонстрираха подписка от над 1100 индивида: „ Казваме по този начин: Нашият кмет не е продал никакви аграрни земи. Защо е по този начин? Защото Общинският съвет е принципалът и притежател на парцелите общинска благосъстоятелност, не кметът, той е просто извършил решението”, уточни Велкова.

„ Той е най-успешният кмет. Хората го обичат и биха го избрали отново на изборите, макар сегашните условия - те отново го обичат. Хората ни търсят сами да се подписват”, уточни тя. В къщата им и в общината, съгласно нея, нищо не се намерило и пита: Защо го държат, за каква е тази нечиста сделка, че той е продал тези земи? Той е извършил решението”, уточни брачната половинка на арестувания кмет.

Георги Димов бе арестуван на 28 май при интервенция на Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи и КПКОНПИ. Повдигнато му е обвиняване за длъжностно закононарушение. Към наказателна отговорност са привлечени и зам.-кметът на общината Габриела Дончева и младши специалист в общинската администрация. Те са упрекнати за това, че в съучастничество като съизвършители, в кръга на службата си, са съставили публични документи, в които са удостоверили погрешни условия (с цел да бъдат употребявани като доказателства). На двете упрекнати бяха избрани парични гаранции от по 5 000 лв., само че за Димов прокуратурата внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР