България пропусна златен шанс да излезе начело в нашата група

...
България пропусна златен шанс да излезе начело в нашата група
Коментари Харесай

Стигнахме само до 1:1 срещу Кипър

България пропусна златен късмет да излезе отпред в нашата група за Лига на нациите, откакто стигна единствено до 1:1 при гостуването на Кипър. Лидерът Норвегия се докопа до същия резултат против Словения и в този момент битката в нашата група ще се реши от последните мачове. Тимът на Петър Хубчев приема някогашната югославска република. Дори да победим, ние ще би трябвало да се надяваме Кипър да отмъкне нещо от скандинавците, с цел да спечелим конкуренцията.
КРАЙ НА МАЧА

90 + 1 - Уникален пропуск на нашите. Димитров центрира от ъглов удар отдясно по офанзивата и отново насочи подаването към далечния завършек на вратарското поле. Там Божиков беше оставен напълно самичък и стреля около вратаря. Николас Йоану бе застанал на голлинията и със сетни старания избави сигурен гол.
89 - ГОООООЛ ЗА БЪЛГАРИЯ - 1:1! Николай Димитров изравнява! Първият гол на крилото за България не можеше да пристигна в по-сгоден момент. С хубаво осъществяване той прати Панаи в неверната посока.
83 - Уникално избавяне на кипърския вратар Панаи! Николай Димитров извърши ъглов удар отдясно по офанзивата, търсейки далечния завършек на вратарското поле. Там кълбото пристигна съвършено за непокрития Бодуров, който стреля мощно с глава. Вратарят на Кипър сподели мълниеносен инстикт и парира пред самата голлиния, а след това, към този момент паднал, протегна ръка и мазета в корнер, не позволявайки добавка на Бодуров. Българският национал от гняв удари една глава на страничния дирек.
82 - Последна промяна за България - Станислав Костов размени опорния халф Симеон Славчев. Ва-банк за Хубчев и България.

`
80 - За повторно реферът Ал-Хаким отхвърля да почете повече от основателните ни искания за углавен удар! Няколко следващи паса с по едно допиране доведоха кълбото до Спас Делев, който овладя тъкмо зад точката за осъществяване на наказателни удари. Кусулос го връхлетя с шпагат, при който въобще не съумя да играе с топката, само че шведският съдия още веднъж си затвори очите.

74 - Изумителен пропуск за Кипър. От отсъденото нарушаване Кирияку центрира доста остро към близката греда, а Георги Костадинов покри засадата. Това разреши на Артиматас да засече от воле във вратарското поле. За смут на домакинските почитатели кълбото прелетя над гредата.

73 - Жълт картон за Тодор Неделев, който го вади от семейството против Словения в понеделник. Звездата на Ботев беше задължен да фалуира Кусулос тъкмо преди последният да нахлуе в наказателното поле.

62 - Много, доста противоречива обстановка! Капитанът Ивелин Попов се измъкна от засадата и получи хубаво високо подаване, с цел да излезе самичък против вратаря. Докато той опитваше да овладее, Йоану дотича и се хвърли върху гърба на Попов съвсем в опит да го яхне. Реферът Ал-Хаким с безапелационен жест сподели, че няма желание да отсъжда дузпа.
56 - Втора промяна в нашите редици - Божидар Краев отстъпи мястото си на Николай Димитров-Хичо.
56 - Първа промяна за България - Спас Делев зае мястото на Галин Иванов.
55 - Вратарят на Кипър беше същински късметлия!!! Тодор Неделев внезапно опита да обстрелва задачата от съвсем 30 метра. Топката летеше право към тялото на Панаи, който в сетния момент се отхвърли да лови и боксира. Топката беше на сантиметри от това да попадне в мрежата му. Само корнер за България.
48 - Опасна контраофанзива за Кипър. Закариу още веднъж беше изтърван отдясно по офанзивата и с дрибъл стигна до наказателното поле. Той комбинира с Макрис, който пък разпредели наляво за Йоргиос Ефрем. В първия момент кипърският национал съумя да премине около Божиков, само че бранителят се реваншира и мазета чисто топката.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ


45 - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ


25 - ГОЛ ЗА КИПЪР - 1:0! Закариу ни попари неприятно! При нападението си българският отбор бе присъединил доста хора в предни позиции и това се оказа решаващо. Ивелин Попов загуби кълбото, а Кирияку мигновено с дълъг пас надясно потърси Закариу. Засада нямаше по какъв начин да има, тъй като футболистът на Кипър беше в личната си половина в мига на подаването. Закариу с лекост надбяха Антон Недялков и излезе очи в очи с Георги Петков. Ветеранът беше преодолян с шут по тревата.
1 - НАЧАЛО НА МАЧА


Георги Петков ще бъде титуляр на вратата на националния ни тим в мача против Кипър за Лига на нациите. Пазарджиклията влиза в историята освен на България, само че и в Европа. Ветеранът от Славия става най-възрастният вратар на Стария континент с мач за своята страна. Той е навръх 42 години и 253 дни. Петков играе първи мач за държавния ни отбор от февруари 2009 година, когато пази в контролата с Швейцария (1:1).

Пред него в отбрана работят Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, до момента в който Георги Костадинов и Симеон Славчев са опорните халфове. В офанзивни позиции работят Божидар Краев, Галин Иванов, Тодор Неделев и Ивелин Попов, като капитанът на " лъвовете " е на върха.

Хубчев прави пет промени от загубата 0:1 от Норвегия. На местата на Пламен Илиев, Иван Бандаловски, Божидар Чорбаджийски, Петър Занев и Кирил Десподов, стартира Петков, Ст. Попов, Недялков, Краев и Иванов.

КИПЪР - БЪЛГАРИЯ 0:0
КИПЪР (4-3-3): Панаи, Меркис, Макрис, Ефрем, Кириаку, Авраам, Коусулос, Захариу, Маргаса, Артиматас, Лаифис.
Селекционер: Р. Бен Шимон
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Г. Петков; С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков; Г. Костадинов, Славчев; Краев, Г. Иванов, Неделев; И. Попов.
Селекционер: П. Хубчев

СЪДИЯ: М. Ал Хаким (Швеция)
СТАДИОН: ГСП, Никозия
НАЧАЛО: 21:45 часа

Класиране в групата:
1. Норвегия 9 т.
2. България 9 т.
3. Кипър 4 т.
4. Словения 1 т.

Следващи мачове:
България - Словения
Кипър - Норвегия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР