България променя позицията си по войната в Украйна и се

...
България променя позицията си по войната в Украйна и се
Коментари Харесай

Политолог: България влиза в нов етап на отношенията си с Украйна и НАТО

България трансформира позицията си по войната в Украйна и се ангажира с модернизацията на защитата и енергетиката. Това съобщи политологът Владимир Шопов в пред.

Той сподели, че обществото и Народното събрание имат ясна оценка за обстановката, само че до момента имаше разминаване с президентската позиция. “Именно това сега стартира да се трансформира ", сподели Шопов. Той уточни два механизма, които ще оказват помощ на България да промени своите позиции в НАТО и Европейски Съюз:

“Първата е обвързвана с опцията да модернизираме своята отбранителна промишленост и доста по-плътно да се интегрираме в целия набор от разработвани политики и начинания в границите на НАТО - нещо, което беше блокирано в последната година - година и половина. Второто нещо, за което България получава опция, е обвързвано с ускорената диверсификация. Ние в огромна степен към този момент сме на път да преодолеем положението си на дълбока взаимозависимост, което десетилетия наред имаме в региона на енергетиката. Сега ми се коства, че получаваме неповторим, даже исторически късмет да преодолеем този проблем и в региона на защитата и сигурността. "

Шопов добави, че процесът на присъединение на Украйна към НАТО ще отнеме време, само че страната ще бъде де факто член на алианса и Европейски Съюз посредством разнообразни интегриращи механизми. “Преминаваме в нов стадий на връзките сред Украйна и западния свят. Западът се ангажира към този момент с политика на промяна на Украйна ", заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР