България Прокуратурата даде на съд Евгени Крусев Бившият зам.-кмет на

...
България Прокуратурата даде на съд Евгени Крусев Бившият зам.-кмет на
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд Евгени Крусев

България Прокуратурата даде на съд Евгени Крусев Бившият зам.-кмет на София е упрекнат за длъжностно закононарушение  Виолета Русенова 18 юни 2019, 16:30  Прокуратурата даде на съд Евгени Крусев Източник: БГНЕС
ма импортиран обвинителен акт в съда за закононарушение по работа против някогашен зам.-кмет на София. Това сподели зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Прокурор Десислава Христова изясни, че някогашният зам.-кмет на София Евгени Крусев е предаден на съд за длъжностно закононарушение, а обвинителният акт е импортиран предходната седмица.

В края на предходната година профилираната прокуратура упрекна Евгени Крусев – някогашен заместител кмет на Столична община, в закононарушение по работа, от което могат да настъпят обилни нездравословни последствия в размер на 5 028 354 лв..

Тогава бе обявено от прокуратурата, че Евгени Крусев, като възложител, е нарушил служебните си отговорности. В нарушаване на Закон за обществените поръчки подхванал значително изменение на подписания контракт с „ Джи Пи Груп “, изразяващо се в правене на нов капиталов план и смяна на издаденото позволение за градеж, включително и за полаганата виброизолационна система /подмяна на виброизолационните детайли по задание, оферта и контракт с такива, поради които различен участник е бил отхвърлен от присъединяване, заради несъответствието им със заданието/. От действието на Крусев, споделиха от прокуратурата могат да настъпят обилни нездравословни последствия в размер на 5 028 354 лева, защото са основани условия за използване на финансови корекции на съображение член 70, ал.1 т. 10 от Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.

Тогава бе обявено, че Крусев е с мярка за неотклонение „ Подписка “, както и че му е наложена възбрана да напуща страната.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР