България Проф. Кантарджиев: Толкова болни от грип не е имало

...
България Проф. Кантарджиев: Толкова болни от грип не е имало
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Толкова болни от грип не е имало от 10 години

България Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от 10 години Всяка година има грипен сезон и няколко хиляди души губят живота си поради затруднения  Надежда Неменски 4 март 2020, 10:28  Газът падна с 40% със задна дата, поевтинява ли парното
Газът падна с 40% със задна дата, поевтинява ли парното
 Две села на митинг, боязън, че след ликвидиране на пътя, виновникът ще избяга
Две села на митинг, боязън, че след ликвидиране на пътя, виновникът ще избяга
 Българско семейство, общувало с италианци, е във ВМА
Българско семейство, общувало с италианци, е във ВМА
 Идва захлаждане, ще има ли сняг
Идва захлаждане, ще има ли сняг
 Председателят на Европейска комисия: Българският опит е от стратегическо значение за района
Председателят на Европейска комисия: Българският опит е от стратегическо значение за района
 Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията
Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията
 Втора грипна вълна у нас. Ето къде е оповестена зараза
Втора грипна вълна у нас. Ето къде е оповестена зараза
 Борисов: Имаме добра ограда, само че истината е в дипломацията
Борисов: Имаме добра ограда, само че истината е в дипломацията

олкова съществено нарастване на болни от грип вид „ В” в страната не е следено от 10 години насам. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни болест.

Той изясни, че всяка година има грипен сезон и няколко хиляди души губят живота си поради затруднения. По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания в интервала от края на февруари и началото на март са потвърдени 12 пъти повече случаи на грип вид „ В”, в сравнение с грип вид „ А”, което е всекидневно за края на грипния сезон, изясни проф. Кантарджиев.

Втора грипна вълна у нас. Ето къде е оповестена зараза

„ През деветата седмица на 2020 година имаме два пъти повече болни по отношение на деветата седмица на 2019 година

В областите Варна и Бургас епидемиологичното разпространяване доближава стойностите на пика отпреди няколко седмици. Най-засегнати от грип вид „ В” са децата от 0 до 4 години и от 4 до 14 години, като обстановката е сходна и в още няколко области на страната “, добави той.

Проф. Кантарджиев акцентира, че ограниченията против грипа би трябвало да продължат. Сред тях хигиена на ръцете, приложимост на маски и дезинфектанти и ограничение на контактите с заболели. Проф. Кантарджиев изясни, че грипът вид „ В” не се разграничава от сезонния грип.

Кантарджиев: Коронавирус в България няма, само че ни залива нова грипна вълна

Разликата с останалите вирусни болести през зимния сезон

е, че заболяването настава в границите на два часа с температура, болки в мускулите, загуба на сили. Докато другите вирусни инфекции се развиват в границите на няколко дни и стартират нормално с хрема, инфектиране на очите и кашлица, която се ускорява с дни.

Проф. Тодор Кантарджиев напомни, че имунизацията против грип понижава два пъти вероятността от разболяване и четири пъти появяването на затруднения. Ваксината, прилагана в страната за сезона 2019/2020 година, покрива варианта „ Виктория “, който сега взима епидемиологични размери в страната.

Най-опасните заболявания в историята на човечеството

От през днешния ден учениците в няколко области в страната излизат в грипна почивка. Вирусът от вид „ В” визира в огромната си част точно децата.

Грипна зараза е оповестена за Бургас и Варна .

Заради нараснала заболеваемост в морската ни столица ваканцията ще продължи до края на седмицата. Преустановяват се женските и детски съвещания, имунизациите и свижданията в лечебните заведения, напомня NOVA.

Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от ковид

След съвещание на регионалния щаб за битка с грипа и острите респираторни болести беше решено, че грипната почивка за учебните заведения в Бургас ще е до 6 март в това число.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: грип вирус зараза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Колко пари се натрупаха в Сребърния фонд  1 Карайте деликатно в Гърция, санкциите стават по-строги  1 Как да почистим офиса от вируси  1 Световната банка отпуска 12 милиарда $ за битка с ковид --> Пaрите ни  Колко пари се натрупаха в Сребърния фонд Колко пари се натрупаха в Сребърния фонд  Карайте деликатно в Гърция, санкциите стават по-строги Карайте деликатно в Гърция, санкциите стават по-строги  Как да почистим офиса от вируси Как да почистим офиса от вируси  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Борисов: Имаме добра ограда, само че истината е в дипломацията Борисов: Имаме добра ограда, само че истината е в дипломацията  Кантарджиев: Коронавирус в България няма, само че ни залива нова грипна вълна Кантарджиев: Коронавирус в България няма, само че ни залива нова грипна вълна  <br> <strong> ТЕСТ: </strong> Колко <strong> знаете </strong> за Руско-турската война? <br>
ТЕСТ: Колко знаете за Руско-турската война?
 <br> На <strong> Шипка </strong> е положен първият камък на <strong> българската независимост </strong> <br>
На Шипка е положен първият камък на българската независимост
Последни  Григор Димитров: Той има особено място в моето сърце Григор Димитров: Той има особено място в моето сърце  Водеща позиция за NOVA през февруари Водеща позиция за NOVA през февруари  Проф. Тодор Кантарджиев Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от...  Красимира Хаджииванова - създателката на огромния уебсайт Майко Мила
Създадено за Flexofytol
Красимира Хаджииванова - създателката на огромния уебсайт...  Газът падна с 40% със задна дата, поевтинява ли парното Газът падна с 40% със задна дата, поевтинява ли парното  <p><span style= Мария Илиева показа очарователни фотоси на сина ѝ  Две села на митинг, боязън, че след ликвидиране на пътя, виновникът ще избяга Две села на митинг, боязън, че след ликвидиране на пътя...  Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски Българско семейство, общувало с италианци, е във ВМА  Група мигранти вървят към турско-гръцката граница Откъде са мигрантите на турско-гръцката граница  <p>Световната банка дава 12 милиарда $ за битка с коронавируса</p> Световната банка дава 12 милиарда $ за битка с...  Защо войната в Сирия е надалеч от своя край Защо войната в Сирия е надалеч от своя край  <p>Идва захлаждане, ще има ли сняг</p> Идва захлаждане, ще има ли сняг  Архив Роботи оказват помощ против ковид в лечебните заведения  <p>Електрическото BMW i4 ще е с 530 к.с. и 600 км пробег</p> Електрическото BMW i4 ще е с 530 к.с. и 600 км пробег  <p><strong>8 </strong>храни, които <strong>забавят метаболизма</strong></p> 8 храни, които забавят метаболизма  <p>Малки секрети за хубост от <strong>неостаряващата Дженифър Лопес</strong></p> Малки секрети за хубост от неостаряващата Дженифър Лопес  Испания заяви за първи смъртен случай от ковид Испания заяви за първи смъртен случай от ковид  Председателят на Европейска комисия: Българският опит е от стратегическо значение за района Председателят на Европейска комисия: Българският опит е от...  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват...  Приложение за смарт телефон открива жълтеница при новородените Приложение за смарт телефон открива жълтеница при... Всичко от през днешния ден Виц на деня Варна. Кеят. Седи варненец и люпи семки. Във водата някакъв крещи: - Help me, please, help me... Минава различен варненец и пита: - Какво става?...… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете Водещи вести  <p><strong>8 </strong>храни, които <strong>забавят метаболизма</strong></p> 8 храни, които забавят метаболизма  <p>Малки секрети за хубост от <strong>неостаряващата Дженифър Лопес</strong></p> Малки секрети за хубост от неостаряващата Дженифър Лопес  <p><span style= Мария Илиева във Флорида, показа очарователни фотоси със сина ѝ  Архив Роботи оказват помощ против ковид в лечебните заведения  <p>Електрическото BMW i4 ще е с 530 к.с. и 600 км пробег</p> Електрическото BMW i4 ще е с 530 к.с. и 600 км пробег  <p>Световната банка дава 12 милиарда $ за битка с коронавируса</p> Световната банка дава 12 милиарда $ за битка с ковид  Водеща позиция за NOVA през февруари Водеща позиция за NOVA през февруари
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР