България Продължава гасенето на пожара в Сухото езеро Хеликоптер излетя,

...
България Продължава гасенето на пожара в Сухото езеро Хеликоптер излетя,
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Сухото езеро

България Продължава гасенето на пожара в Сухото езеро Хеликоптер излетя, с цел да взе участие в гасенето  Виолета Русенова 15 септември 2019, 10:25  Продължава гасенето на пожара в Сухото езеро Източник: БГНЕС
еликоптерът МИ-17, единственият, който е останал за гасене на горски пожари в България, излетява сутринта, с цел да се включи в гасенето на Сухото езеро в Рила.

Началник-щаба основен контрольор Стефан Тафтаджийски от РСПБЗН-Рила е открил връзка с авиобаза „ Крумово”, където му е обявено това.

Днес той ще зарежда от изравнителя на Водноелектрическа централа Рила. На водача са дадени координати къде да зарежда вода, сложени са и съответните сигнализационни знамена.

В момента над 100 души вземат участие в гасенето на пожара.

Вчера управляващите повикаха хеликоптер да се включи в гасенето следобяд. Хеликоптерът е пълнил вода от язовир Дяково край Дупница. След няколко зальота, в 17.30 ч. машината приключи полетите. Властите пълнят изравнителя на Водноелектрическа централа Рила, откъдето в неделя гасенето продължава, само че водоизточникът ще бъде по-близо до пожара, в сравнение с е язовирът сега. С жива мощ и вървене пеш час и половина оправянето с пожара бе мъчно.

Около 3 км са обхванати.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР