България продължава да се изкачва по кривата на новата вълна

...
България продължава да се изкачва по кривата на новата вълна
Коментари Харесай

За пръв път от май новите случаи на COVID-19 са над 1300

България продължава да се изкачва по кривата на новата вълна на пандемията. За пръв път от началото на май новите случаи на COVID-19 у нас надвишиха 1300 - за миналото денонощие са регистрирани 1301 случая. Вторник всекидневно се афишират повече случаи, защото някои лечебни заведения не престават да бавят регистрациите от уикенда и те се натрупват в първия работен ден на седмицата. Миналия вторник обаче имахме съвсем на половина по-малко случаи - 774.

Само в три области има по-малко от 10 нови случая, като за две от тях умерено може да се заключи, че статистиката надали демонстрира действителната картина, а по-скоро става дума за липса на достъп до тестване. В Разград новите случаи са четири, а в Смолян - осем. В Перник са шест.

Поставените ваксини нямат дори 10 000 за вчерашния ден. " Пфайзер " остава най-популярната - през вчерашния ден са сложени 6060 дози от нея, само че и " Янсен " има последователи, очевидно поради това, че за разлика от другите е единствено една доза и доста хора я избират, с цел да пътуват свободно. Еднодозовата ваксина е сложена през вчерашния ден на 2283 души.

 

Още за имунизационната акция у нас:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР