България продължава да не отговаря на критериите за присъединяването към

...
България продължава да не отговаря на критериите за присъединяването към
Коментари Харесай

Министерство на финансите сключи договори с телевизии за реклама на еврото

България продължава да не дава отговор на критериите за присъединението към еврозоната, само че все пак по индикативния си план-график Министерството на финансите стартира своята информационна акция за еврото. В рамките на към две седмици ведомството на Асен Василев първо пусна уеб страницата за еврото, който коства 100 00 лева, по-късно разгласява законопроекта за въвеждане на еврото в България и към този момент е сключило и първите контракти с малките екрани за ефирно време за лъчение на осведомителните клипове.

На 14 март Министерство на финансите е сключило два контракта за ефирно време с Българската национална телевизия и " Нова ". Те са оповестени в портала на Агенцията за публични поръчки на 28 март.

Договорът на МФ с Българска национална телевизия е за 300 000 лева, а с " Нова броудкастинг груп " – 274 445 лева без Данък добавена стойност, като против тези пари двете малките екрани ще излъчват осведомителните клипове за присъединението на България към еврозоната. Видеата са част от осведомителната акция на финансовото министерство за разпространение на еврото в България и от към две седмици те към този момент се въртят по двете малките екрани.

Срокът на договорите е до 31 юли 2024 година, когато завършва първата фаза от осведомителната акция. Договорите са подписани без социална поръчка, а посредством договаряне без авансово съобщение.

Българска национална телевизия ще излъчва клиповете единствено по Българска национална телевизия 1, а „ Нова “ – в няколко от своите стратегии – " Нова телевизия ", " Диема фемили ", " Нова спорт " и " Нова нюз ". Излъчванията на 15- и 30-секундните осведомителни клипове са планувани в най-гледаното телевизионно време.

Министерство на финансите възнамерява и социална поръчка за основаване и разпространяване на осведомителни и рекламни материали в печатни и интернет осведомителни медии.

Срокът за осъществяване по тази поръчка се планува да бъде 1 година. Рекламата на еврото е част от осведомителната акция на Министерство на финансите за разпространение на еврото на стойност към 10 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР