България продължава да е сред шампионите с най-нисък външен дълг

...
България продължава да е сред шампионите с най-нисък външен дълг
Коментари Харесай

Дончев: България е сред шампионите по най-нисък външен дълг в ЕС

 България продължава да е измежду първенците с най-нисък външен дълг в Европейски Съюз. Така вицепремиерът отговори на рецензиите на президента за бюджета.

" Имаме вербален коментар за бюджета и не можем да пропуснем мотива да участваме в този спор ", сподели Дончев и изясни, че ще поддържа позицията си с цифри.

" Ако следваме апелите и рекомендациите на президента, това, което вършим е хем вярно, хем погрешно ", продължи Дончев. " Боя се, че нашата народна власт има низ от заболявания – като се почне от политическата дислексия и се стигне до политическата амнезия. Често се случва даден политически представител да не помни какво е споделил преди няколко месеца. Припомням ви, че през април имаше апел за още ограничения, за още помощ за фирмите и хората. Когато армията от безработни се множи всеки ден е несвоевременно да занимаваме хората с връзките сред президентската институция и изпълнителната власт ", разяснява още Дончев. И изброи ограниченията, които е взело държавното управление. " За 2021 година 1 милиард и 647 милиона за поддръжка на семействата, 577 милиона ограничения за поддръжка на бизнеса ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР