България продължава активно да сътрудничи с Европейската банка за възстановяване

...
България продължава активно да сътрудничи с Европейската банка за възстановяване
Коментари Харесай

Шефът на ЕБВР утвърди ролята на България за развитието на региона

България продължава интензивно да сътрудничи с Европейската банка за възобновяване и развиване. Това се удостовери на срещата на премиера Бойко Борисов и ръководителят на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чикрабарти.

Държавата ни работи интензивно с Европейска банка за възстановяване и развитие, за подкрепяне реализацията на инфраструктурните планове на Балканите.

" България зае и ще продължи да има централна роля и след сполучливото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз за икономическото развиване на района ", уточни Сума Чакрабарти по време на срещата.

Борисов разяснява с ръководителя на ЕВБР опцията специалисти на банката да окажат помощ на създаващия се в България Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

След обсъжданите тематики в диалога сред двамата беше построяването на коридорите 4, 8 и 10. Дейността на банката ще продължава да е фокусирана върху построяването на стратегическите инфраструктурни планове, дискутирани по време на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София, увери Чикрабарти.

Финансовата институция взима непрекъснато присъединяване като наблюдаващ в срещата на водачите от формата " 16+1 " в София, на който българският министър председател Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян договориха неговото основаване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР