България призова Германия и още четири европейски страни да вдигнат

...
България призова Германия и още четири европейски страни да вдигнат
Коментари Харесай

Искаме от всички в ЕС зелена светлина за Шенген до Нова година


България прикани Германия и още четири европейски страни да вдигнат граничните контроли вътре в Европейски Съюз, въведени от тях в хода на бежанската рецесия. Би било " доста потребно ", в случай че Германия, Австрия, Дания, Швеция и нечленуващата в Европейски Съюз Норвегия вземат решение да не удължават действието на граничния надзор и след май тази година, когато изтича срокът на краткотрайната мярка, съобщи българската външна министърка Екатерина Захариева пред немския вестник " Ди Велт ", съобщи БГНЕС. " Граничният надзор вътре в Европейски Съюз опонира на европейските полезности за свободно напредване ", сподели в изявлението си българската вицепремиерка и добави, че границите в Шенгенското пространство би трябвало да останат отворени, с цел да не страда стопанската система.

В същото време Захариева прикани страните от Европейски Съюз до края на 2018 година да дадат зелена светлина за присъединението на България към Шенген. " Изпълняваме всички критерии и вършим доста, с цел да пазим външните граници на Европейски Съюз ", увери Захариева и добави, че както България, по този начин и Румъния заслужават да бъдат признати в Шенгенското пространство.

В тази връзка осведомителните организации напомнят, че по силата на Шенгенското съглашение 26-те страни-членки, измежду които и четири страни отвън Европейски Съюз, са се задължили да отстранен граничния надзор по вътрешните граници. В разгара на бежанската рецесия обаче някои от тях върнаха краткотрайно граничния надзор. Германия да вземем за пример управлява трафика през границата си с Австрия, както и пасажерите, пътуващи със аероплан от Гърция за Германия. През ноември м.г. Германия удължи с още шест месеца краткотрайната мярка. А предходната седмица вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман и австрийският му сътрудник Херберт Кикл приканиха за удължение на периода и след май т.г., напомня организация ДПА.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР