България приветства европейската перспектива на Украйна. Това е заявила Теодора

...
България приветства европейската перспектива на Украйна. Това е заявила Теодора
Коментари Харесай

Генчовска: България приветства европейската перспектива на Украйна |

България приветства европейската вероятност на Украйна.

Това е декларирала Теодора Генчовска - министър на вънните работи, която е участвала  в изключително съвещание на Съвет " Външни работи " в Брюксел за съветската военна експанзия против Украйна, оповестиха от Министерство на външните работи. 

Специално присъединяване в работата на Съвета са взели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, секретарят по външни работи на Обединеното кралство Елизабет Трус, външният министър на Канада Мелани Жоли, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Участниците в срещата единомислещо са осъдили съветските военни дейности, които са ориентирани освен против Украйна, само че и против цялата демократична интернационална общественост. Европейски Съюз ще продължи твърдата си поддръжка за Украйна - политическа, филантропична и военна.

Европейски Съюз и страните членки ще останат твърди в дейностите си. Изолацията на Русия в интернационалните конгреси ще продължи, допълват от Министерство на външните работи.

Генчовска е взела участие през днешния ден в изключителната министерска среща на НАТО в централата на Алианса в Брюксел. В срещата са взели участие още Върховният представител на Европейски Съюз Жозеп Борел и страните-партньори Финландия и Швеция. 

" България остро осъжда непровокираната и брутална експанзия на Русия в Украйна. Наблюдаваме опит за преформулиране на европейската сигурност ", е декларирала Генчовска. Тя е отбелязала грубото потъпкване на интернационалния ред. НАТО не е страна в рецесията и не търси спор с Русия. Съюзниците не престават оказването на помощ за Украйна, допълват от Външното ни министерство. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР