България Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов

...
България Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов
Коментари Харесай

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние

България Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е махленски в търговия с въздействие Специализирана прокуратура проверява висши длъжностни лица и магистрати за незаконно съдружие за търговия с въздействие 19 юни 2020, 16:13  Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е махленски в търговия с въздействие Източник: БГНЕС, списък
резидентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е махленски в търговия с въздействие.

На 27 декември 2018 година е изпратил на Пламен Бобоков правосъдно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става обществено притежание.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на Висш съдебен съвет за избирането на прокурор от Русе за административен началник на Окръжната прокуратура в града.

Натискът на Бобоков се е провалил, определен е различен претендент.

Върнаха Пламен Бобоков в ареста

След 17 дни на поста: Зам.-министър в Министерство на околната среда и водите изиска да го освободят

Малко преди този момент бе обявено, че

Специализирана прокуратура проверява висши длъжностни лица и магистрати за незаконно съдружие за търговия с въздействие.

С разпореждане на прокурори от Специализирана прокуратура П.Б. е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Спрямо същия е избрана мярка за неотклонение – гаранция в размер на 1 млн. лева, която е бил задължен да внесе до 14.06.2020 година, в това число. Поради непостъпване на паричната сума по сметката на Специализирана прокуратура и непредставяне на платежен документ в инструкции период, както и след събрани нови доказателства, по отношение на обвинения е постановено „ задържане под стража “ за период до 72 часа, с оглед довеждането му пред Специализиран углавен съд.

Повдигнаха обвинявания на Красимир Живков и Бобокови

В хода на досъдебното произвеждане е назначена и направена компютърно-техническа експертиза на конфискувани мобилни телефони и таблети, употребени от обвинените по делото. Информацията, оценена в хода на същата, надвишава 200 GB. Видно от наличието на връзка от проучвания мобилен телефонен уред и мобилна компютърно-информационна система, употребени от обвинения П.Б., се открива съществуването на информация под формата на текст, тон и изображения. От същата е видно, че обвиненият П.Б. е комуникирал с разнообразни получатели, включително лица с имунитет, висши държавни чиновници, както и с подсъдими и обвинени лица по каузи на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина за отбягване на наказателна отговорност.

Установена е и връзка, реализирана посредством разнообразни мобилни приложения на обвинения П.Б., евентуално със секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента П.У., както и с настоящ магистрат – Н.Н., кандидатствал през 2019 година За административен началник на Окръжна прокуратура – Русе.

Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката

След осъществен наказателно-правен разбор на заключението на експертизата и приложенията към нея, наблюдаващите прокурори са установили доказателства за осъществено закононарушение по член 321, алинея 6 Наказателен кодекс. В тази връзка на 19.06.2020 година след позволение на арбитър се правят персонални обиски на лицата П.У. и Н.Н., както и претърсвания и изземвания. Изземват се материални доказателства, относими към предмета на доказване, като след разбора им наблюдаващите прокурори ще преценяват дали са налице задоволително доказателства за ангажиране на наказателна отговорност на същите.

С оглед трайната процедура на Прокуратура на Република България да осведоми българските жители по каузи с висок публичен интерес и след позволение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура разгласява част от връзката на обвинения П.Б. с лицата П.У. и Н.Н., отнасяща се за два обособени случая: Първият случай касае замяна на текстови известия сред П.Б. и лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “. От връзката е видно, че на 27.12.2018 година „ Prezident-Pl. Uzunov” изпраща поредност от известия на обвинения със следното наличие: „ Има единствено план на решението “, „ Първо ще го видиш ти “, „ Още не подписано “. В отговор П.Б. написа: Разбрах “. На същия ден в 16.20 ч. обвиненият получава от „ Prezident-Pl. Uzunov” и снимков файл на правосъдно решение, съпроводено с уточняващ текст: „ Това е ще е в оригинал “.

Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста, реши съдът

На 03.01.2019 година „ Prezident-Pl. Uzunov” изпраща на П.Б. линк към правосъдно решение на състав на Върховен административен съд от дата 02.01.2019 година (първият работен ден на годината). Видно от оповестеното на интернет страницата на съда решение, същото е идентично с текста, изпратен от “Prezident-Pl. Uzunov” в 16.20 ч. още на 27.12.2018 година

Вторият случай касае замяна на текстови известия сред П.Б. и лице, обозначено като „ Prok. Niki Nikolov “. Комуникацията сред двамата е извършена в края на м. ноември и началото м. декември 2019 година и съответствува с процедура по желание на административен началник на Окръжна прокуратура – Русе. Видно от протокол на съвещание на Прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет, извършено на 04.12.2019 година, след очевидно гласоподаване за административен началник е назначен различен претендент, участващ в процедурата.

В тази връзка наблюдаващите прокурори ще преценяват и това дали, в тази ситуация, че са налице доказателства за търсене на дисциплинарна отговорност на магистрата, респективно ще сезират основния прокурор.

10 души са обвинени за незаконната група за импорт на боклуци

Специализирана прокуратура декларира, че ще продължи дейностите си по следствие и ангажиране на наказателна отговорност на лица, осъществяващи закононарушения, без значение от тяхното служебно състояние, обществен статус и политическа принадлежност. Съзнаваме, че това е единственият метод за възобновяване доверието на българските жители в правораздаването и опровергаването на наложеното неправилно схващане за недостижимост от наказателни преследвания на избрана група лица.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Пламен Узунов.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Борисов: Няма да затягаме още веднъж ограниченията против COVID-19 Борисов: Няма да затягаме още веднъж ограниченията против COVID-19  Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19 Доскорошният национал по свободна битка Николай Щерев е в сериозно положение с COVID-19  Рекорден брой новозаразени с ковид в България Рекорден брой новозаразени с ковид в България  Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов Какво се цели с публикуването на фотосите от спалнята на Борисов  1 Стандартът ни на живот едвам 59% от европейския  1 Връщат служащите в офиса до септември  1 Разследват 935 бензиностанции --> Пaрите ни  Стандартът ни на живот едвам 59% от европейския Стандартът ни на живот едвам 59% от европейския  Връщат служащите в офиса до септември Връщат служащите в офиса до септември  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо <br>
Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо
 " Дейли мейл ": Пребиха грубо българин по расистки подбуди  Каква заплаха крие новата разновидност на ковид Каква заплаха крие новата разновидност на ковид  Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида Виц на деня Мъж и жена водачи катастрофират! Жената е гневна и крещи на отговорния мъж! Мъжът изважда бутилка алено, сипва в две чаши и подава едната на… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Министерство на околната среда и водите След 17 дни на поста: Зам.-министър в Министерство на околната среда и водите изиска да го освободят Славея Стоянова напуща по свое предпочитание  Иван Гешев Бюрото за отбрана на очевидците охранява Иван Гешев от 2 месеца НСО не охранява основния прокурор  <p>Коронавирусът е участвал в Италия още през 2019&nbsp;&nbsp;</p> Коронавирусът е участвал в отпадните води на Италия още през 2019 Резултатите са от изследване, доказано от две разнообразни лаборатории с два разнообразни метода  Работник почина при трудова акцидент, затиснат от варовиков блок Работник почина при трудова акцидент, затиснат от варовиков блок Инцидентът се случил при кариера за рандеман на варовик край Мездра  Румен Радев Радев: В политиката би трябвало да се взимат хора с одобрени полезности " Печеленето на избори би трябвало да става с повличането на социална сила ", съобщи президентът в Петрич  Нинова пита Борисов за избитите животни в Странджа, Танева отговори Нинова пита Борисов за избитите животни в Странджа, Танева отговори Българската организация по сигурност на храните ще извърши правосъдното решение без какъвто и да е коментар, увери земеделският министър  Горанов: Комисията по <a href=хазарта е утвърждавала правила в прорез със закона " /> Горанов: Комисията по хазарта е утвърждавала правила в прорез със закона Финансовият министър заключи, че въпросните такси, дружно с лихвите за веселба, възлизат на към 700 млн. лв..  <p>Френският съд отхвърли съвсем целия закон за цензурата в интернет</p> Френският съд отхвърли съвсем целия закон за цензурата в интернет Конституционният съд постанови, че законът не е съчетаем с френската конституция  Коронавирус, националната хематология стопира приема Коронавирус, националната хематология стопира приема Съгласно инструкциите, получени от Столичната Регионална здравна ревизия ще бъде проучен целия екип на клиниката  Оборудването, посредством което се организира опитът Експеримент с тъмна материя засече " непредвидени " сигнали Резултатите към момента носят повече въпроси, в сравнение с отговори  Турция връща полицейски час и наложителни маски Турция връща полицейски час и наложителни маски Вътрешното министерство на Турция заяви, че ще бъде натрапен полицейски час на следващия ден и идващия уикенд  Най-известната рецепта за италианска паста болонезе Най-известната рецепта за италианска паста болонезе Вижте по какъв начин да си приготвите тортелини с рагу  Кирил Ананиев Ананиев се съгласи: Удължават се периодите на ТЕЛК решенията „ Веднага взеха ограничения, още другата седмица да бъде готово решение – разпоредба ли ще е, заповед ли ”, заяви Вера Иванова – ръководител на Инициативния комитет на „ Системата ни убива ”  <p>Строги противоепидемични ограничения в самоковски квартал</p> Строги противоепидемични ограничения в самоковски квартал За последното денонощие в гра

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР